z
Αιγάλεω: Συνέντευξη στον δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Τασιόπουλο
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-15 22:00:00

Την ευκαιρία να μιλήσει με έναν από τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους της Δυτικής Αθήνας είχε η εφημερίδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ. Ο Σταύρος Τασιόπουλος είναι ένα τρανό παράδειγμα νέου επιστήμονα που στις δημοτικές εκλογές κατάφερε να γίνει και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω δείχνοντας από την πρώτη στιγμή όρεξη για ενασχόληση με τα κοινά της πόλης και πρωτοποριακές ιδέες για λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Αιγάλεω.

 

Δ.Ν. κ. Τασιόπουλε είστε ένα από τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους στο Αιγάλεω. Πως βλέπετε σήμερα την πόλη σας μέσα από τις ανάγκες που υπάρχουν; H  Διοίκηση έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει σημεία του προγράμματος της;

 

Σ.Τ. Μια τέτοια ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με πολλές σελίδες, όμως πρέπει να είμαστε συνοπτικοί και ξεκάθαροι. Το Αιγάλεω, από τη περίοδο της διοίκησης Καλογερόπουλου και μετά, έδειξε ότι μπορεί να κάνει βήματα μπροστά, όμως δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που είχε. Αυτό είναι μία αντικειμενική πραγματικότητα. Η «Ανάπλαση Αιγάλεω» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπίρμπα, είχε δείξει από το 2010 έως και το 2014 μια συγκροτημένη παρουσία. Η χρονική και κοινωνική συγκυρία έφερε τη νίκη στη παράταξη, στις εκλογές του 2014. Βέβαια, ανέλαβε και τη μεγάλη ευθύνη του Δήμου.  Πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να δίνει προοπτική. Έπειτα από ένα χρόνο στη διοίκηση, έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις, όμως υπάρχουν και θετικά αποτελέσματα. Εμείς, ως διοίκηση πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας στη αντιμετώπιση των λαθών αλλά και στην ανάδειξη των επιτυχιών. Οι επιτυχίες αυτές, ναι μεν δεν είναι πολλές και κάποιες από αυτές δεν φαίνονται άμεσα στον πολίτη, αλλά είναι ζωτικής σημασίας.

 

Δ.Ν. Θα θέλατε να μας αναφέρετε ποια θεωρείται την πιο σημαντική επιτυχία της παράταξής σας;

 

Σ.Τ. Συγκεκριμένα, πρέπει να αναφέρω τη ρύθμιση που έχει γίνει για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια προς τις τράπεζες. Προφανώς, και το Αιγάλεω, όπως και πάρα πολλοί Δήμοι, έχει τα δάνεια του. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε αν οι προηγούμενες διοικήσεις έπραξαν σωστά που πήραν αυτά τα δάνεια.  Όμως, εμείς καταφέραμε να πληρώνουμε χαμηλότερα επιτόκια σε βάθος ετών και να μειώσουμε το ετήσιο κόστος αποπληρωμής. Συνεπώς, εξοικονομούνται  πόροι για άλλες δράσεις. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια μεγάλη επιτυχία της Διοίκησης.

 

Δ.Ν. Εκλεχθήκατε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Αιγάλεω. Θα θέλατε να μας πείτε τις πρώτες σας εντυπώσεις στο πως είναι να συμμετέχεις στα κοινά ενός Δήμου;

 

Σ.Τ. Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που με ψήφισαν. Χαίρομαι που προτίμησαν να ψηφίσουν εμένα μέσα από ένα αξιόλογο σύνολο συνυποψήφιων. Βέβαια, έχω ευθύνη απέναντι και σε αυτούς αλλά και σε όλους τους δημότες του Αιγάλεω. Η δυνατότητα που έχω πλέον ως Δημοτικός Σύμβουλος και θέλω καθημερινά να αξιοποιώ, είναι από τη μία να βοηθάω κοινωνικά τους συμπολίτες μου και από την άλλη βοηθάω στη υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών του Δήμου. Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, αυτά πρέπει να πράττουμε καθημερινά, να δεχόμαστε την κριτική των δημοτών και να μην επαναπαυόμαστε στις έτοιμες λύσεις των Αντιδημάρχων ή του Δημάρχου. Προσωπικά, θα κάνω ότι μπορώ για το καλό της πόλης.

 

Δ.Ν. Ως νέος άνθρωπος και επιστήμονας έχετε δείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων σε σχέση με άλλους συναδέλφους σας. Ψάχνετε περισσότερο τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στο Δ.Σ. και συνήθως καταθέτετε και τη δική σας άποψη για πολλά από αυτά. Πολλές φορές η άποψή σας δεν συνάδει με αυτή της Διοίκησης. Αυτό σας δημιουργεί πρόβλημα με τους συνάδελφους της Διοίκησης;

 

Σ.Τ. Είναι αλήθεια ότι σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, συζητάμε ως ομάδα το κάθε θέμα που υπάρχει στην Ημερήσια Διάταξη.  Ως άτομο, τόσο σε επίπεδο δημοτικής ομάδας, όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετούμαι σε κάθε θέμα που θεωρώ ότι μπορώ να τοποθετηθώ είτε λόγω γνώσεων που κατέχω είτε διότι έχω αναζητήσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε μία παράταξη, η διαφορετικότητα στις προσεγγίσεις, αναδεικνύει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η σύνθεση απόψεων αποτελεί την επιτυχία της Δημοκρατίας. Όμως, αυτές οι απόψεις θα πρέπει να στοχεύουν στην εύρεση λύσεων. Δεν θεωρώ, ότι υπάρχει θέμα λογοκρισίας μέσα στην παράταξη. Στηρίζω τον Δημήτρη Μπίρμπα και την «Ανάπλαση Αιγάλεω», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επισημάνω διαφορετική άποψη και πτυχή για κάποιο θέμα στη διοίκηση.

 

Δ.Ν. Έχοντας παρακολουθήσει τη δράση σας, παρατηρήσαμε ότι συμμετέχετε σε αρκετές δραστηριότητες διάφορων θεμάτων. Είστε πράγματι ένας τόσο ενεργός πολίτης;

 

Σ.Τ.  Ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι με προτίμησαν οι συμπολίτες μου να εκλεγώ, είναι και αυτό το οποίο θέσατε. Πράγματι είμαι πτυχιούχος Νομικής, έχω ολοκληρώσει 2 μεταπτυχιακά, ένα στο Δημόσιο Δίκαιο και  άλλο ένα στη Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και ήδη προχωράω στο Διδακτορικό σε θέματα Δημοσίου Δικαίου, Περιβάλλοντος και Επενδύσεων. Το πανεπιστήμιο πάντα με ενδιέφερε. Επίσης, έχω βρεθεί συνομιλητής σε διάφορα συνέδρια επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα όπως για παράδειγμα σε ένα συνέδριο τον Απρίλη του 2013, στο οποίο παρευρίσκονταν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο καθηγητής και νυν Υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο επίσης καθηγητής και Υπουργός, Γιάννης Πανούσης. Η αλήθεια είναι ότι με ενδιαφέρουν τα ακαδημαϊκά και τα κοινωνικά ζητήματα. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να βελτιώνομαι συνεχώς και να συνεισφέρω στη κοινωνία.

 

 

Δ.Ν. Στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές έγινε γνωστό ότι πολλοί παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Αιγάλεω σας πρότειναν να είστε υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας. Τελικά δεν ευοδώθηκε αυτή η πρόταση. Ποια είναι η άποψή σας για τους εκλεγμένους της Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;

 

Σ.Τ. Είναι γεγονός ότι έγινε αυτή η πρόταση που αναφέρετε και κρίθηκε από τα κομματικά όργανα συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Συμμετέχω στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το 2012 και στον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος. Κατά τη γνώμη μου, οι συμπολίτες μου με πρότειναν αφενός γιατί είμαι νέος άνθρωπος και αφετέρου λόγω της παρουσίας μου στα πράγματα. Οι άνθρωποι που τελικά εκλέχθηκαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν μία μεγάλη ευθύνη. Αυτή είναι να φέρουν εις πέρας την αποστολή για επίτευξη συμφωνίας, ανάπτυξη και πρόοδο. Εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατανοεί απόλυτα την ευθύνη που κατέχει και ότι η Κυβέρνηση αυτή έχει μεγάλες δυνατότητες.

 

Δ.Ν. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για το μέλλον σας;

 

Σ.Τ. Στο επίπεδο της πόλης του Αιγάλεω, με τις γνώσεις και τη διάθεση μου για προσφορά, δηλώνω παρών και είμαι στη διάθεση της διοίκησης για οποιοδήποτε πόστο. Ταυτόχρονα, θα συνομιλήσω με συμπολίτες για τη διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων που αναβαθμίζουν το επίπεδο της πόλης. Επιπλέον, όπως προανέφερα, το πανεπιστήμιο με ενδιαφέρει διαρκώς. Μέσω του Διδακτορικού, θέλω να ενισχύσω την επιστημονική μου παρουσία και δράση.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved