z
Αιγάλεω: Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-10 13:25:00

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ οι φόβοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κατάργηση Νομικών Προσώπων και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους επαληθεύονται. Με την εξαγγελία για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.

Είναι προφανής η πρόθεση στοχοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήδη έχει υποστεί μείωση προσωπικού και σοβαρά κενά λόγω συνδυασμού συνταξιοδοτήσεως - πάγωμα προσλήψεων, καθώς και μείωση των επιχορηγήσεων κατά 60%, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, μεταβάλλοντας την ανθρωποκεντρική κοινωνική Πολιτική σε Μνημονιακό λογιστικό άθροισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Αιγάλεω καταγγέλλει και εκφράζει την αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ και τα σχέδια κατάργησης Νομικών Προσώπων.

Συμπαρίσταται σήμερα στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων και αύριο σε όποιο εργαζόμενο θα θιγεί και δηλώνει κατηγορηματικά ότι κάθε  αυθαίρετο, πρόχειρο και οριζόντιο μέτρο που διαλύει τις υπηρεσίες του Δήμου δημιουργεί συνθήκες πλήρους αποσάθρωσης και εργασιακής ανασφάλειας και θα μας βρει αποφασιστικά αντίθετους.

Το Δ.Σ. του Αιγάλεω προτείνει στην ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ να εξαντλήσουν όλες  τις δυνατότητες να μην περάσουν τέτοια μέτρα και παράλληλα την μέρα ψήφισης της απόφασης των μέτρων, το κλείσιμο όλων των δήμων.

Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίνεται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης διαφωνώντας για τον τρόπο  διαδικασίας λήψης της απόφασης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved