z
Αίτημα Στ. Τασιόπουλου για διευκόλυνση πρόσβασης στο Μετρό Αιγάλεω για ΑμΕΑ
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-02-08 17:00:00

Επιστολή στη Δημοτική Αρχή Αιγάλεω απέστειλε ο δικηγόρος και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Σταύρος Τασιόπουλος, σχετικά με τη μη οριοθέτηση χώρου για τη στάση/στάθμευση οχημάτων για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και με δυσκολίες μετακίνησης στο σταθμό μετρό «Αιγάλεω».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προς
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμαρχο
αρμόδιο Αντιδήμαρδο
Αίτημα διευκόλυνσης πρόσβασης στο Μετρό για ΑμΕΑ και άτομα με δυσκολίες μετακίνησης

Μία παράλειψη ετών που πρέπει να αλλάξει

Στο μετρό του Εσταυρωμένου ενώ υπάρχει χώρος οριοθετημένος με σχετική σήμανση για τη στάθμευση των δικύκλων μηχανών (ορθόν), όμως απουσιάζει η οριοθέτηση αντίστοιχου σημείου για τη στάση/στάθμευση οχημάτων για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και με δυσκολίες μετακίνησης.

Για αυτά τα άτομα και τους οικείους τους είναι αδύνατη η ασφαλής πρόσβαση στο Μετρό από κάθε σημείο της πλατείας Εσταυρωμένου, παρά μόνον δια των επικίνδυνων διαβάσεων στις γωνίες της πλατείας. (ομοίως σε Αγ. Μαρίνα και Ελαιώνα)

Ο Δήμος Αιγάλεω έχει παραλείψει όλα τα χρόνια λειτουργίας του Μετρό, να προβεί σε οριοθέτηση με σήμανση, χώρου για τη στάση/στάθμευση ΑμΕΑ και ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης.

Αντίληψη μου είναι ότι ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί στην υπηρεσία των πολιτών με ουσιαστικές πράξεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

tasiopoulos_metro_aigalew.jpg
Για αυτό ύστερα και από συζητήσεις με δημότες που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα, καταθέτω σχετικό αίτημα προς το Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητώ την άμεση υλοποίηση ασχέτως των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Κάθε σημείο με σταθμό μετρό στο Αιγάλεω, (Εσταυρωμένος, Αγ. Μαρίνα, Ελαιώνας), θα πρέπει να είναι προσβάσιμο με ασφάλεια για κάθε πολίτη με δυσκολία μετακίνησης.

Σταύρος Τασιόπουλος - Δικηγόρος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved