z
Δ. Μπίρμπας: «Αποχωρήσαμε γιατί δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε τη στημένη διαδικασία»
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-12-08 19:25:00

Για την αποχώρηση των τριών Δημάρχων από τη συνεδρίαση του Α.Σ.Δ.Α. μίλησε αποκλειστικά στα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας. Ο κ. Μπίρμπας χαρακτήρισε «στημένη» τη διαδικασία ενώ έθεσε στη νέα Διοίκηση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου θέμα Γενικού Γραμματέα.

 

Δ.Ν. κ. Μπίρμπα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Α.Σ.Δ.Α. αποχωρήσατε εσείς και δύο ακόμα Δήμαρχοι από τη διαδικασία προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και φημολογία όσον αφορά τη λειτουργία του Αναπτυξιακού συνδέσμου. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτή σας την απόφαση.


Δ.Μ. Αποχωρήσαμε από τις εκλογές του Α.Σ.Δ.Α. διότι δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία «στημένη» εκ των προτέρων. Για να γίνω πιο σαφής, αποχωρήσαμε όταν θέσαμε δύο ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα που θέσαμε ήταν πως θα έπρεπε να υπάρξει αναβολή στην εκλογή του των οργάνων καθώς για πρώτη φορά δεν συντονίσθηκε συζήτηση πριν την εκλογική διαδικασία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ.Α. Μία συζήτηση, η οποία θα διεξαγόταν μεταξύ όλων των Δημάρχων των πόλεων που περιλαμβάνει ο Α.Σ.Δ.Α. προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο κοινών διεκδικήσεων, καθώς ο Σύνδεσμος βρίσκεται πλέον σε μία κρίσιμη φάση. Στη συνέχεια, παρατηρήσαμε πως υπήρχε μια κοινή στάση από δυνάμεις που συνεργάσθηκαν. Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν δύο πολιτικοί πόλοι. Ο ένας είναι ο κος. Παχατουρίδης, ο οποίος εκφράζει τη σημερινή Κυβέρνηση και κύριος εκφραστής του δεύτερου πόλου, ο οποίος είναι κοντά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι ο υποφαινόμενος. Κάναμε την επιλογή να μην μπούμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης. Να πάμε σε μία πρόταση άλλης λύσης προτείνοντας τον κο. Καπλάνη. Επίσης, προτείναμε και τον κο. Σπηλιόπουλο για να μην προκαλέσουμε εντάσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο κος. Σελέκος και ο κος. Σίμος είχαν αρνηθεί να αναμειχθούν λόγω θέσεων κόμματος και διότι δεν ήθελαν να έχουν θέσεις ευθύνης παρά το γεγονός πως τους προτείναμε να μην υπάρχει καμία πολιτική δέσμευση. Επίσης αναφέραμε πως ο κος. Ζενέτος δεν θα είναι αποδεκτός από εμάς για πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. διότι κατέχει ένα μεγάλο Δήμο και έχει και ισχυρό ρόλο στο πάρκο Τρίτση, το οποίο είναι μια καινούργια ανάθεση στον Α.Σ.Δ.Α. Μάλιστα, στη σύσκεψη που έγινε στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. αναφέραμε στον κο. Μανιάτη πως είναι αδύνατο να μην συμμετέχει η Περιφέρεια σε ένα μητροπολιτικό πάρκο σαν και αυτό. Αφού, λοιπόν, καταλάβαμε ότι δεν θα υπάρξει αναβολή στην εκλογική διαδικασία, προτείναμε ως Πρόεδρο τον κο. Παχατουρίδη, Αντιπρόεδρο τον κο. Καπλάνη, μέλος τον κο. Σπηλιώπουλο και αναπληρωματικό από το χώρο του Κ.Κ.Ε. Επιπλέον, θέσαμε δύο προϋποθέσεις, η πρώτη ήταν το όργανο διοίκησης του ΣΟΑΠ να είναι όλοι οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας και η δεύτερη, να καταργηθεί ο γ.γ. του Α.Σ.Δ.Α. καθώς είναι μία θέση που έχει λειτουργήσει κομματικοπελατειακά και δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των Δήμων. Δεν πήραμε απάντηση αν είναι δεκτές για καμία από τις προϋποθέσεις. Αυτή είναι η λανθασμένη κατάσταση του Α.Σ.Δ.Α. που την αναφέρω γιατί εμείς θέλουμε να λειτουργεί άρτια. Δεν θα πρέπει να αδικείται κανένας και θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν πελατειακές και προνομιακές σχέσεις μεταξύ κάποιων.

 

Δ.Ν. Μας είπατε πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης Γενικού Γραμματέα στο Α.Σ.Δ.Α.. Θέλετε να μας δικαιολογήσετε αυτή την άποψή σας.


Δ.Μ. Είναι σαφές πως δεν χρειάζεται η θέση του Γενικού Γραμματέα του Α.Σ.Δ.Α. Έρχεται σε σύγκρουση με τον Γενικό Διευθυντή. Είναι θέση φωτογραφική καθώς υπάρχει και η θέση του Ειδικού Συμβούλου. Είναι μία έμμισθη θέση που δημιουργήθηκε με τη τροπολογία Παυλόπουλου το 2005 και πρέπει άμεσα να καταργηθεί.

 

Δ.Ν. Υπήρξε σύμπραξη απόψεων με τους Δημάρχους Σαράντη και Καπλάνη. Ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνετε το μέλλον όσον αφορά τον Αναπτυξιακό σύνδεσμο;


Δ.Μ. Υπήρξε μία ταύτιση απόψεων, μια συσπείρωση. Είναι απόλυτα σαφές. Υπήρξε και μία ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Αιγάλεω που αφορούσε την συσπείρωση αυτή. Εμείς λειτουργήσαμε έτσι διότι δεν θέλουμε να διαλυθεί ο Α.Σ.Δ.Α., δίνουμε σημασία σε αυτόν διότι διαθέτει εξαιρετικό προσωπικό αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα ανεχθούμε να είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Οι σημερινοί «πρωταγωνιστές» αυτού του έργου κατηγορούσαν την ίδια κατάσταση πριν κάμποσο καιρό. Από τη στιγμή που ο κ. Παχατουρίδης φιλοδοξούσε να αναλάβει τον Α.Σ.Δ.Α., είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Όμως, όταν αναμειγνύεται κάποιος με συλλογικά όργανα, διαδημοτικά, θα πρέπει να λαμβάνει υπ’όψην του αρκετούς παράγοντες. Είναι αξιοσημείωτο πως μάθαμε για τις εκλογές μια εβδομάδα πριν διεξαχθούν.  Θα σας επισημάνω και κάτι ακόμα. Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης δίχως εμάς δεν υφίσταται. Προβλέπει και προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων και έχει προϋπολογισμό περίπου 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένω να ξεκαθαριστεί πως η ομάδα διοίκησης του ΣΟΑΠ θα είναι οι Δήμαρχοι. Ολοκληρώνοντας, θέλω να τονίσω πως δεν είναι στόχος μας να αδικήσουμε κανένα Δήμο της Δυτικής Αθήνας.  Θέλουμε όλοι οι Δήμοι να λαμβάνουν αυτά που τους αναλογούν μέσα από δίκαιες διαδικασίες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved