z
Δ. Μπίρμπας: «Να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε προεκλογικά» (video)
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-16 10:00:00

Αποκλειστικές δηλώσεις στην κάμερα του WestNews.gr παραχώρησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος μας μίλησε για τις πρώτες ενέργειες που θα κάνει η νέα Διοίκηση της πόλης.

 

 

«Αναλαμβάνοντας τον Δήμο έχουμε προσπαθήσει να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις που είχαμε προεκλογικά. Η πρώτη δέσμευση αφορά ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών απέναντι σε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και υπερφορολόγησης των πολιτών.


Η δεύτερη δέσμευση μας είναι ότι θα διοικήσουμε όπως πιστεύουμε ότι τηρήσαμε και στην αντιπολίτευση με βάση την αρχή ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αλλά εχθροί μας είναι τα προβλήματα και οι πολιτικές που τα δημιουργούν στους πολίτες και στην πόλη μας και αυτό προσπαθήσαμε να το τηρήσουμε στη διαδικασία του πρώτου δημοτικού συμβουλίου, που πραγματικά μέσα σε ομοφωνία διαμορφώθηκαν και η οικονομική επιτροπή και η προεδρία, αντιπροεδρία, γραμματεία και η επιτροπή ποιότητας ζωής και εξελίχθηκε πολύ ομαλά η όλη διαδικασία.


Η Τρίτη δέσμευση μας είναι ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας «Αιγάλεω: Πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης και συμμετοχής», όπου καθοριστικό παράγοντα θα έχουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας και οι φορείς της πόλης μας. Γιατί αν δεν υπάρξει κινητοποίηση του κόσμου, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ανθρωπιστική καταστροφική που βιώνουμε από τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες έχουν ελαχιστοποιήσει και τα έσοδα της αυτοδιοίκησης αλλά και τα ίδια τα έσοδα των πολιτών. Σε μια πόλη με 30.000 ανασφάλιστους και με ανεργία που ξεπερνά το 35%, καταλαβαίνεται ότι αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση. Από την άλλη μεριά, δίνουμε μεγάλη μάχη για τη βελτίωση της καθαριότητας και της δημόσιας εικόνας της πόλης γιατί παρουσίαζε φαινόμενα εγκατάλειψης εν πολύς δικαιολογημένα από τις μνημονιακές πολιτικές ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύουμε πως στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα για την πόλη μας και ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε διαδικασίες ενός προγραμματισμού και διεκδίκησης από το νέο ΕΣΠΑ και να κερδίσουμε όσον τον δυνατόν περισσότερα χρήματα για την πόλη μας και την ανάπτυξη της».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved