z
Καθοριστικές οι ευθύνες της κεντρικής εξουσίας για τις εικόνες ντροπής στην Δ/νση Πρόνοιας
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-02-17 14:00:00

Η κεντρική εξουσία απεκδύεται των ευθυνών της σχετικά με τις εικόνες ντροπής που παρακολουθήσαμε μπροστά από την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω.

Το όλο πρόβλημα προκλήθηκε από την ανευθυνότητα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών τα οποία παρά τις πιέσεις μας εδώ και καιρό, να εγκρίνουν σχετική δαπάνη προκειμένου να αποσταλούν οι αναγκαίες βεβαιώσεις απογραφής στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων, κώφευαν μέχρι που αναδείχθηκε το θέμα στα ΜΜΕ.
Σχετικές επιστολές βρίσκονται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Το ποσόν που απαιτείτο για την ταχυδρομική αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων ανέρχεται στα 32.000 ευρώ.

Επιπλέον, μπροστά στο πρόβλημα ο Δήμος Αιγάλεω είχε καλέσει σε σύσκεψη τους Δημάρχους των έξι Δήμων της Δυτικής Αθήνας (Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου) ,στους δημότες των οποίων παρέχει τις υπηρεσίες πρόνοιας και τους τόνισε ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω, με εννιά υπαλλήλους αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους 13000 πολίτες, ζητώντας την ενίσχυση τους σε προσωπικό και υλικά μέσα.

Ακόμη με επιστολές μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και σε κατ΄ιδίαν συνάντηση αναφέραμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ζητώντας άμεσα την οικονομική ενίσχυση για την εύρυθμη λειτουργία των μεταφερόμενων υπηρεσιών - αρμοδιοτήτων (πρόνοιας και πολεοδομίας).

Καμιά απάντηση και καμιά οικονομική ενίσχυση δεν λάβαμε.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιτέλους, η πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της, μεταφέροντας όπως είναι υποχρεωμένη, μαζί με τις αρμοδιότητες και τους αντίστοιχους πόρους.

Ας πάψει για ότι συμβαίνει να ρίχνει το «ανάθεμα» στην Αυτοδιοίκηση.

 

Επιστολή προς Υπουργό Εσωτερικών 16-01-2012

Επιστολή προς Υπουργό Εσωτερικών 13-02-2012

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved