z
Τι θέλουν οι νέοι για το Αιγάλεω
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-22 00:00:00

Τα Δυτικά Νέα δίνουν το βήμα στους νέους, φιλοξενώντας απόψεις τους για τα ζητήματα της περιοχής τους, πιστεύοντας ότι επιτέλους οι νέοι πρέπει να έχουν το λόγο για το μέλλον.

 

Ξεκινώντας από το Αιγάλεω θα ακούσουμε τις απόψεις των νέων για την πόλη τους και τις ιδέες τους για το μέλλον.

 

Έχοντας μεγαλώσει στο Αιγάλεω και με την έδρα της επιχείρησής μου να βρίσκεται στην πόλη, με βάση την εικόνα μου από το χώρο των κατασκευών – υποδομών, πιστεύω ότι πρέπει να ξαναδούμε τους δημόσιους χώρους.

Παραθέτοντας την άποψη μου για το τι αποζητά, η νεολαία στην περιοχή του Αιγάλεω, θα επικεντρωθώ σε ένα βασικό σημείο. Οι νέοι άνθρωποι χρειαζόμαστε μέρη – χώρους όπου θα μπορούμε να περνάμε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας ευχάριστα και ποιοτικά.

Συγκεκριμένα η συντήρηση του άλσους μας (Μπαρουτάδικο) είναι επιτακτική, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής, σωματικής και ψυχικής, στο Δήμο μας.

Στο Μπαρουτάδικο μπορεί κανείς να αθληθεί, να περάσει λίγο χρόνο διαβάζοντας ή απλώς να περπατήσει. Άλλο ένα τέτοιο μέρος είναι οι αθλητικοί χώροι οι οποίοι θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν, καθώς όσο τα θυμάμαι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Τέτοια σημεία είναι αυτά που κατά την άποψη μου χρήζουν συντήρησης και φροντίδας.  Όνειρο είναι ακόμη, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων που θα καθιστούν ασφαλή την μετακίνηση με οικολογικό τρόπο σε εμάς τους Αιγαλεώτες.

Ένας άλλος τρόπος ώστε οι νέοι άνθρωποι να θέλουν να παραμείνουν στο Αιγάλεω και να μην μετακινούνται σε γειτονικούς δήμους, θα ήταν η δημιουργία ενός καθαρά "εμπορικού δρόμου" στο Δήμο μας.

Δηλαδή να δημιουργηθεί πεζόδρομος στον οποίο θα συγκεντρωθούν δημιουργικές δραστηριότητες, μαζί με μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, τα οποία θα ακολουθούν κανόνες κοινής αισθητικής και οργάνωσης, με σεβασμό στο πολίτη και κυρίως στο περιβάλλον.

Ζώντας επί 32 χρόνια και κινούμενος καθημερινά στο Αιγάλεω, πιστεύω ότι πλέον μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τις παρεμβάσεις που χρειάζεται η πόλη μας.

 

Το Αιγάλεω είναι ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πιστεύω ότι είναι μια όμορφη γειτονιά της Αθήνας η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό διαμάντι με τις κατάλληλες κινήσεις των αρμόδιων φορέων.

Αναμφίβολα υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη χρονική περίοδο όλοι μας, τόσο σε επίπεδο γειτονιάς, πόλης και χώρας, και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση πολλά πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή του Αιγάλεω έχουν μείνει πίσω.

Το Μπαρουτάδικο, το θέατρο Μινωτής, τα γήπεδα του ΕΑΚ αποτελούν καύχημα της περιοχής μας, παρ όλα αυτά όμως πολλές υποδομές μπορούν να βελτιωθούν και επίσης νέες δομές να δημιουργηθούν εξ αρχής.

Σημαντικό ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένας δημοτικός χώρος στάθμευσης που θα εξομάλυνε αρκετά την κατάσταση με το πάρκινγκ στην περιοχή, σε συνδυασμό με την συνολική αναμόρφωση του οδικού δικτύου και των συγκοινωνιών.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημιουργία οργανωμένων υποδομών με τη στήριξη του Δήμου για τα ΑμΕΑ που θα έπρεπε να είναι δεδομένα το 2017, ξεκινώντας από τα απλά όπως η ανεμπόδιστη κυκλοφορία στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.

Είμαι αισιόδοξος, και ελπίζω και εύχομαι το καλύτερο για τον τόπο μου.

 

Ως κάτοικος του Δήμου Αιγάλεω, πιστεύω ότι με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες μπορούν να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να είναι ένας αξιοπρεπής Δήμος, και οι κάτοικοι να είναι ευχαριστημένοι.

Αν και η καθαριότητα διατηρείται σε γενικές γραμμές η καθαριότητα, θα ήθελα να δω και κάποια ακόμα έργα στην περιοχή μου, όπως, τη βελτίωση και συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια για τους πεζούς, ιδίως για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους έχουν μικρά παιδιά, αλλά και για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Περαιτέρω λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε, κάτι ακόμα που θα βοηθούσε στην περιοχή και ιδίως τους νέους γονείς, είναι να υπάρξει σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία, ολοήμερη απασχόληση (προαιρετικά) ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς που δουλεύουν και ίσως δεν έχουν κάποιο άτομο για να αναλάβει το παιδί την ώρα εκείνη.

Επίσης με το ίδιο σκεπτικό, θα ήταν ευχάριστο να πραγματοποιούνται δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να υπάρχουν ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες για τους δημότες, όπως γυμναστήριο, κολυμβητήριο, κλπ, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Αυτές είναι ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες, που λόγω και της κρίσης αρκετοί πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν.

Μέσα από πολλές μικρές παρεμβάσεις μπορεί να βελτιωθεί συνολικά η εικόνα στο Δήμο μας.

 

Όντας Δημοτικός Σύμβουλος (ανεξάρτητος) και μιλώντας καθημερινά με τους συμπολίτες μας, εκτιμώ ότι στην πόλη μας υπάρχει αναξιοποίητο ένα τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Πολλοί σημαντικοί και με επιτυχίες στον τομέα τους, συμπολίτες μας δεν έχουν ουσιαστική επαφή με την πόλη αλλά ούτε και μεταξύ τους. Για αυτό φταίει η δικαιολογημένη αντίληψη ότι ο Δήμος αποτελεί θέμα των ειδικών, των λίγων κάτι που αρκετοί ονομάζουν “κλίκες”.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιτυχημένοι επαγγελματίες, μαζί με δημιουργικούς νέους διαμένουν αυτή τη στιγμή στο Αιγάλεω και αν συνεργαστούν μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην άρδην αλλαγή της πόλης.

Πέραν του στρατηγικού σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων, και της συνολικής λειτουργίας του Δήμου, χρειάζεται ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, πολιτών (επιστημόνων και επαγγελματιών), αθλητικών και πολιτιστικών φορέων, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Όλοι οι πολίτες που έχουν δημοκρατική αντίληψη και διάθεση για προσφορά θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε πέραν από τις κομματικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές, να γίνει το Αιγάλεω καλύτερη πόλη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο Δήμος Αιγάλεω πρέπει να ανοίξει και να αναπτύξει τις δυνατότητες των Δημοτών, για όλα τα ζητήματα ώστε με όραμα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό να προχωρήσουμε μπροστά, αλλιώς η πόλη μας θα μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved