z
Ίλιον: Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου
Κατηγορία : Ίλιον / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-08-29 14:45:00

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το κτιριολογικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες του Δήμου Ιλίου μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, που κινητοποιήθηκαν άμεσα και συντόνισαν από νωρίς τον κοινό τους αγώνα, ο οποίος  τελικά είχε θετικό αποτέλεσμα. Το κτήριο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο του 3ου Γενικού Λυκείου Ιλίου και θα χρηματοδοτηθεί από το ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου Ιλίου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η γεωλογική και αρχιτεκτονική του μελέτη.

Ο Δήμαρχος Ιλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του ζητήματος, καθώς όπως σημειώνει «πρόκειται για τη δικαίωση μιας συνολικής προσπάθειας, αρχής γενομένης από την αναγγελία κατάργησής του, αποδεικνύοντας ότι η ενότητα αποτελεί την πιο δυνατή λύση των προβλημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου εξυπηρετεί μια περιοχή περίπου 30.000 κατοίκων, αποκομμένη από το κέντρο του Δήμου και η κατάργηση ή συγχώνευσή του θα ανάγκαζαν τους μαθητές να διανύουν καθημερινά μια μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στον προορισμό τους, διασχίζοντας την υπερταχείας κυκλοφορίας Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, με κίνδυνο τη ζωή τους.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved