z
Θ. Αρβανίτης: «Πρόκληση και τιμή για εμένα η θέση Γ.Γ. του Α.Σ.Δ.Α.»
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-01-04 14:00:00

Αποκλειστικά στην εφημερίδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ μίλησε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Θεόδωρος Αρβανίτης.

 

Ο κ. Αρβανίτης ως γνωστόν έχει διατελέσει επιτυχημένα από την θέση του Αντιδημάρχου Περιστερίου και πλέον του ανατέθηκε από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη μια νέα πρόκληση γι’ αυτόν όπως μας την χαρακτήρισε.

 

Δ.Ν. Κύριε Αρβανίτη, πρόσφατα τοποθετηθήκατε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΣΔΑ. Πώς βλέπετε τα νέα σας καθήκοντα στο Σύνδεσμο, έχοντας διατελέσει τόσα χρόνια αυτοδιοικητικός;


Θ.Α. Καταρχήν να υπενθυμίσω ότι ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, δεν ήταν για μένα άγνωστος, αφού υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του, καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Αποτελεί όμως πρόκληση αλλά και τιμή για μένα να υπηρετήσω το Σύνδεσμο από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, σε μια εποχή δύσκολη και ταυτόχρονα απαιτητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΑΣΔΑ έχει προτάσεις, διαθέτει στελέχη ικανά και έχει αποδείξει σ΄όλα τα χρόνια λειτουργίας του, ότι μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, όπου του ζητηθεί.

 

Δ.Ν. Πώς βλέπετε την πορεία του Συνδέσμου σήμερα; Και σε ποιους άξονες θα δοθούν προτεραιότητες;


Θ.Α. Γνωρίζετε καλά τα διαδημοτικά ζητήματα και τους άξονες που κινήθηκε ο Σύνδεσμος όλα αυτά τα χρόνια με τη συνεργασία των Δήμων Μελών του.

 

- Ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων προσπαθειών και συνεργασιών του ΑΣΔΑ, με σκοπό την ανάδειξη μιας Ενιαίας Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Δυτική Αθήνα, έρχεται η διαμόρφωση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) Δυτικής Αθήνας. Το Σ.Ο.Α.Π. αποτελεί τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία της εποχής μας για τη Δυτική Αθήνα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους, ο ΑΣΔΑ θα καταρτίσει το πλαίσιο των έργων και των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στους Δήμους.

 

- Μεγάλη πρόκληση για το Σύνδεσμο αποτελεί και η διαχείριση του Πάρκου Τρίτση, που έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΑΣΔΑ. Μια διαχείριση όμως που πρέπει να την ορίσουμε σε ένα νέο πλαίσιο, με προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα και φυσικά τρόπους εξεύρεσης κονδυλίων – χρηματοδότησης, που θα καθιστούν βιώσιμη τη λειτουργία του.

 

- Η προστασία και η ανάδειξη του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω που με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει ο Σύνδεσμος, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και συνεργασιών, όλο σχεδόν το έτος.

 

- Να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει το ΕΣΠΑ αλλά και η Περιφέρεια και σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους Μέλη μας, να σχεδιάσουμε και να ιεραρχήσουμε δράσεις και έργα που θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση και την ανάταξη της πολυπαθούς Δυτικής Αθήνας.

 

Δ.Ν. Κλείνοντας κ. Αρβανίτη ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους κάτοικους της Δυτικής Αθήνας;


Θ.Α. Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται όραμα, σύνθεση, συναντίληψη και προπαντός έργο. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε, ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, χωρίς διακρίσεις, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

 

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, κ. Παχατουρίδη Α., και όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου αναθέτοντάς μου αυτή την επιτελική θέση και δεσμεύομαι ότι θα φανώ αντάξιος των υποχρεώσεων και των προκλήσεων της περιόδου που διανύουμε.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved