z
ΑΣΔΑ: Δήλωση αποχώρησης Γ.Γ. Παναγιώτη Μπιτούνη
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-12-05 14:00:00

Στη ζωή κάθε ανθρώπου, έμαθα και έλεγα πάντα υπάρχουν κρίσιμες στιγμές που οι πράξεις του, συμπυκνώνουν και αποκρυσταλλώνουν τις μακρόχρονες γνώσεις και εμπειρίες του, οριοθετούν μια πορεία προς το μέλλον, μακριά από ρόλους, καρέκλες, ιδιοτέλειες και συμβιβασμούς.

Στη ζωή κάθε ανθρώπου, υπάρχουν στιγμές που οι πράξεις του αποτελούν μια κατάθεση ψυχής.

Μια τέτοια στιγμή είναι για μένα τώρα.

Η μακρά πορεία μου στα κοινωνικά κινήματα και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έχει διδάξει ότι Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Κανένας δεν είναι αλάνθαστος.

Κανένας δεν κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από εκείνο που ο ίδιος πιστεύει.

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά, όσο και αν σας φανεί παράξενο και όλους όσους με πολέμησαν.

Όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου αλλά και όλους εκείνους που με αμφισβήτησαν.

Δεν το κάνω απλώς από γενναιοδωρία, ούτε βέβαια και από κανένα άγχος να προφυλάξω την υστεροφημία μου.

Εξάλλου, στη ζωή μου πάντα πίστευα πως η υστεροφημία ενός ανθρώπου δεν κατακτάται όταν χαϊδεύει αυτιά, αλλά όταν δε διστάζει να συγκρουστεί, με όποιο κόστος, για να υπερασπιστεί ιδέες, αξίες και αρχές.

H εμπάθεια και το μίσος είναι και ήταν άγνωστα σε μένα !!

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη και το χρέος να τους ευχαριστήσω όλους:
και αυτούς που μου έδωσαν χαρές και αυτούς που με γέμισαν πίκρες.

Γιατί και οι χαρές και οι πίκρες είναι φορές που σε γεμίζουν με ευθύνη για το Μέλλον.

Που σε κάνουν σοφότερο γιατί αποκτάς τη δυνατότητα να προσεγγίζεις τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους, γιατί όταν υπηρετείς το ιδανικό της προσφοράς, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και στη χαρά και στη λύπη και στην ήττα και στη νίκη.

Θέλω να πιστεύω πως ανταποκρίθηκα δημιουργικά από κάθε χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον οποίο βρέθηκα και πάλεψα, Πως προσπάθησα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη όσων κατά καιρούς με στήριξαν και με εξέλεξαν σε θέσεις και αξιώματα.

Παντού, από όπου πέρασα στην Τοπική αυτοδιοικηση από τον Α.Σ.Δ.Α. ως Πρόεδρός του και ως Γενικός Γραμματέας(η επιλογή μου έγινε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλιου) από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω ως πρόεδρος ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ προσπάθησα, έστω με λάθη και παραλείψεις, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε έναν οργανισμό όπως ο ΑΣΔΑ δημιουργούνται προβλήματα τα οποία πολλές φορές δεν ευνοούν την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού αυτού.

Εγώ ταυτίστηκα με τα προβλήματα της Δυτικής Αθηνάς πάλεψα για αυτά έχοντας την αμέριστη στήριξη ΟΛΩΝ των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας και θέλω ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω.

Θέλω δε σήμερα να τονίσω ότι επί Προεδρίας μου όλες οι αποφάσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν πάντα ομόφωνες!!! (ελαχιστότατες οι εξαιρέσεις)

Το έργο μας στον ΑΣΔΑ έχει καταγραφεί και κρίνεται καθημερινά από όλους όσους συμμετείχαν αλλά και από τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Δεν είναι σκοπός μου σήμερα να αναφερθώ σε αυτό.

Να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του ΑΣΔΑ που βοήθησαν πάρα πολύ και είναι άριστοι στην δουλειά που κάνουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάρτισης και αγάπης για τον ΑΣΔΑ και την ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ.

Θέλω επίσης να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου που στις δύσκολες διεκδικήσεις, μου συμπαραστάθηκαν και δημιουργούσαν θετικό κλίμα για να κερδίζουμε (χωρίς να σημαίνει ότι έλειψε και η σκληρή κριτική).

Πιστεύω ότι τελικά ο ΑΣΔΑ και όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας πέρα από τα όποια προβλήματα δημιουργούνται ενωμένοι πρέπει να είναι γιατί στους δύσκολους καιρούς που βρίσκεται η χώρα μας οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας το έχουν ανάγκη.

Ο ΑΣΔΑ έχει αποδείξει ότι όταν όλοι ήταν ενωμένοι κερδίζαμε.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Πέρα από αυτά των υποδομών που έχουν προγραμματιστεί είναι ανάγκη σήμερα

- Να απαιτηθεί η Δυτική Αθήνα να γίνει ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια (ταυτόχρονα με την αναθεώρηση του Συντάγματος).

- Να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση στον Δημοτικό φωτισμό (κτίρια και δρόμους) θα προκύψει οικονομικό όφελος για τους δήμους και τους κατοίκους.

- Να ψηφιστεί από την ΒΟΥΛΉ ώστε η Δυτική Αθήνα να γίνει Ζώνη Καινοτομίας ώστε να γίνουν νέες επενδύσεις στην περιοχή μας και να απορροφήσουν μέρος της ανεργίας.

Εύχομαι στην νέα διοίκηση του ΑΣΔΑ (και το μπορεί) τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Θα τις χαίρομαι και εγώ μαζί με όλους τους πολίτες της Δυτικής Αθηνάς.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved