z
Συνάντηση ΚΚΕ με τηνΕ.Ε. του ΑΣΔΑ
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-01 15:00:00

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Τ.Ο. Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ για τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο Πάρκο Τρίτση, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το Χ.Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, το Γ.Πρωτούλη, μέλος της Κ.Ε. και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, τη Σ.Τσίτσου, γραμματέα της Τ.Ε. Δυτικών Συνοικίων και δημοτική σύμβουλο Ιλίου και το Θ.Σκολαρίκο, μέλος του γραφείου της Π.Ε. Δυτικής Αθήνας και δημοτικό σύμβουλο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, συναντήθηκε  σήμερα με την  Εκτελεστική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ),  που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Πάρκου από το Σεπτέμβρη του 2014.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα  ότι η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση είναι πλέον οριακή ως αποτέλεσμα του διαχρονικού ελλείμματος κρατικής χρηματοδότησης και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την αναστροφή της κατάστασης.

Εκ μέρους του ΑΣΔΑ ο Πρόεδρος Α. Παχατουρίδης και ο Γ.Γ. του συνδέσμου Θ. Αρβανίτης είπαν ότι ο ΑΣΔΑ δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το πάρκο, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της κυβέρνησης και ο σύνδεσμος περιορίζεται σε πληρωμές παλαιότερων οφειλών στη ΔΕΗ για να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση του χώρου και σε μικρές παρεμβάσεις. Συμπλήρωσαν, ότι τυπικά δεν έχουν παραλάβει το χώρο, καθώς εκκρεμεί η απογραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας του πάρκου και ο διαχειριστικός έλεγχος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ΑΣΔΑ πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για άμεσες παρεμβάσεις ανακούφισης στο πάρκο και υπογράμμισε ότι και από τη συνάντηση αναδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει αφήσει το πάρκο στην τύχη του. Οι εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών για τη χρηματοδότηση του έμειναν κενό γράμμα και πλέον γίνεται ευθέως αναφορά σε λειτουργία με ίδια έσοδα. Επιβεβαιώνεται ότι βασική προϋπόθεση για να είναι το πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση είναι η κρατική χρηματοδότηση που θα είναι αποκλειστική, επαρκής και σταθερή. Επίσης, ευθύνες έχει και  ο ΑΣΔΑ  που πανηγύριζε για τη μεταφορά των  αρμοδιοτήτων του πάρκου, χωρίς να έχει διασφαλισθεί η κρατική χρηματοδότηση.  Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, σημείωσε η αντιπροσωπεία, το ΚΚΕ  θα συνεχίσει να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης του λαού της περιοχής για την περιφρούρηση του πάρκου και θα αναδείξει το θέμα στη βουλή, στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και στα δημοτικά συμβούλια των όμορων δήμων.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved