z
Βενιζέλος προς ΚΕΔΕ: Ο διάλογος δεν τελείωσε
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-15 17:00:00

"Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας. Θέλει ένα άλλο κράτος, ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, που λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής", δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

"Η τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι τμήμα του κράτους αλλά και τμήμα της κοινωνίας, που εκφράζει την τοπική κοινωνία, είναι ένας αναντικατάστατος δημοκρατικός θεσμός. Και ήταν μία ευκαιρία η συνάντηση μου με τους δημάρχους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να τονίσω το σεβασμό και την πίστη μας στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν τώρα όμως προβλήματα, τα οποία είναι άλλοτε ουσιαστικά, άλλοτε προβλήματα αλληλοκατανόησης. Και είπαμε να βρούμε λύσεις, οι οποίες χωρίς να θίγουν τη θεσμική υπόσταση και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του κράτους".

"Οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα. Οι κ.κ. δήμαρχοι θα συναντηθούν με τους συναρμόδιους υπουργούς, εγώ παίρνω την πρωτοβουλία να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό το περιεχόμενο τα συζήτησης και αύριο μπορεί να χρειαστεί να ξανασυναντηθούμε για να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις", κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τόνισε πως η ΚΕΔΕ είναι αντίθετη στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Επίσης είπε ότι μετέφερε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση το όχι της ΚΕΔΕ στις επιπλέον αρμοδιότητες που φαίνεται ότι έχει το οικονομικό παρατηρητήριο, χαρακτηρίζοντας τα άρθρα 76 και 77 που αναφέρονται σε αυτό προσβλητικά.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved