z
ΚΕΔΕ: Εισήγηση για «λουκέτο» στους δήμους τη Δευτέρα
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-07 20:45:00

Να μείνουν κλειστοί αύριο όλοι οι δήμοι της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ένωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πρόταση συνυπέγραψε και ο επικεφαλής των δημάρχων της Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης.

Ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο το μεσημέρι η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη. Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved