z
ΚΕΔΕ: Λάθος αντίπαλο επέλεξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-12-07 16:15:00

«Νερό στο μύλο» όσων προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να καταστήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ «πολιτικά ομήρους στους όποιους σχεδιασμούς τους», ρίχνει η σχετική προ ημερών ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προβαίνει σε «αναίτιες φραστικές επιθέσεις» προς την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, με αφορμή την επιστολή του κ. Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα τη διαχείριση του ζητήματος της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους.

Απαντώντας η ΚΕΔΕ, επισημαίνει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ «επέλεξε λάθος αντίπαλο με την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης», υπενθυμίζοντας ότι εκείνη είναι «που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να καταργήσει τη διάταξη του μνημονιακού νόμου που απαγορεύει την πρόσληψη προσωπικού από τους δήμους, τουλάχιστον για τις κατηγορίες των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, καθώς και στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων».

Επίσης, ότι είναι αυτή που ζητά εδώ και χρόνια την κάλυψη των κενών στους δήμους με μόνιμο προσωπικό, ενώ αντίθετα «η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν αυτή που μέχρι πρότινος εξέφραζε αντιρρήσεις για τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Ακόμη, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι η αντιπαράθεση «ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, δεν εξυπηρετεί το συμφέρον ούτε των δήμων, ούτε των εργαζομένων σε αυτούς. Εξυπηρετεί αποκλειστικά το σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης, που διαχρονικά επιθυμεί αφενός να μην υπάρχει ισχυρό κι ενιαίο μέτωπο μεταξύ των διοικήσεων των δήμων με τους εργαζόμενους τους. Αφετέρου, να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των δήμων μας».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved