z
ΚΕΔΕ: Προς προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του «Παρατηρητηρίου»
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-21 16:00:00

Βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με αφορμή την παρουσίαση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Όπως αναφέρει, το ΥΠΕΣ έχει ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων, εξυπηρετώντας επικοινωνιακές και άλλες σκοπιμότητες και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκτιμά ότι «ίσως η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι για περαιτέρω μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Άλλωστε, συμπληρώνει, «ο ίδιος ο υπουργός είχε δημοσίως δηλώσει ότι οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση το 2013 είναι σε οριακό σημείο».

Στη συνέχεια ο κ. Ασκούνης ξεκαθαρίζει ότι «η ΚΕΔΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους δήμους», τονίζοντας παράλληλα πως «αυτό που αρνείται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η δημιουργία του “Παρατηρητηρίου” έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Συνταγματικές Διατάξεις για την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του», καταλήγει.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved