z
Η ΠΕΔΑ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον Δήμαρχο Αχαρνών
Κατηγορία : Π.Ε.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-09-21 19:00:00

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο που, χωρίς να έχει ευθύνη, βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Εκφράζει επίσης  τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών που είναι  απλήρωτοι  εδώ και αρκετές μέρες.

Από τις αρχές Αυγούστου η ΠΕΔΑ όπως και η ΚΕΔΕ έχουμε επισημάνει ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πιο άμεσο κίνδυνο αδυναμίας πληρωμών λόγω των συνεχών και  όλο και μεγαλύτερων περικοπών στην χρηματοδότηση των Δήμων, που ξεπερνούν πλέον το 60%.

Δυστυχώς, παρά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Δήμων στις 29 και 30 Αυγούστου και πάλι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, παρά τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, λύση στα προβλήματα δεν δόθηκε.

Ζητά, λοιπόν, την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να δοθεί λύση στο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Τονίζει ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για τη διασφάλιση χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών των Δήμων, όπως έχουν διατυπωθεί αυτά αναλυτικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι Δήμοι που θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών θα είναι δεκάδες και οι συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή πολύ  οδυνηρές.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved