z
ΠΕΔΑ: Δήλωση Προέδρου
Κατηγορία : Π.Ε.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-07 13:35:00

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔΑ, Δημάρχου Αγίων Αναργύρων–Καματερού, Νίκου Σαράντη:

Οι Δήμοι όλης της χώρας με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ανέδειξαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη και δυνατή, με συγκεκριμένες  αποφάσεις που αντιστοιχούν στις πιεστικές ανάγκες που βάζει εμπρός μας η δύσκολη συγκυρία
Χάρη και στη σωστή διαχείριση των διαδικασιών από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός και ειλικρινής διάλογος μέσα από τον οποίο φάνηκε καθαρά η επιθυμία των αιρετών για αγωνιστική υπεράσπιση της αξιοπρεπούς και αποτελεσματικής λειτουργίας των Αυτοδιοικητικών θεσμών.

Οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες κατά το 95%, και ταυτίζονταν με τις προτάσεις που κατέθεσε μέσα από τη Γενική Συνέλευση της η ΠΕΔ Αττικής, όπως και άλλες ΠΕΔ. Κάθε άλλη εξέλιξη, που δεν θα λάμβανε υπόψη τις αποφάσεις των ΠΕΔ, θα οδηγούσε άμεσα τους Δήμους  σε αδιέξοδο.

Είναι σημαντικό λοιπόν που με τη συμβολή όλων επιτεύχθηκε η προωθητική σύνθεση των απόψεων.
Προχωράμε όλοι μαζί στην υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου μας, ξεκινώντας από την πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος  και ώρα 1100 το πρωί με κεντρικά αιτήματα:

Όχι στην εποπτεία και την ακύρωση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης.

Τήρηση των νόμων για την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων. Όχι στις αυθαίρετες περικοπές που οδηγούν τους Δήμους στο κλείσιμο.

Καμιά διαθεσιμότητα – απόλυση στους Δήμους, αναδιάταξη του προσωπικού για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις υπηρεσίες μας.

Προστασία των κοινωνικών δομών και λειτουργιών των Δήμων και της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved