z
Α. Παχατουρίδης: ΟΧΙ στην κατάργηση του «Βοήθεια στο Σπίτι»!
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-04 05:20:00

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια κορυφαία κοινωνική δράση των Δήμων της χώρας από τις πλέον πετυχημένες και ιδιαίτερα αναγνωρισμένες από το σύνολο των πολιτών.

Ο Δήμος Περιστερίου ήταν ο πρώτος Δήμος που τέθηκε σε εφαρμογή το «Βοήθεια στο Σπίτι» με απόλυτη επιτυχία και στη συνέχεια επεκτάθηκε σταδιακά στην υπόλοιπη Ελλάδα.  

Σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης είναι απόλυτα αναγκαίος κοινωνικός θεσμός και ταυτισμένος με το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους όχι μόνο είναι επιβεβλημένη, αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από το κράτος, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξανόμενες ανάγκες ατόμων που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Σκέψεις και προτάσεις για τη μεταφορά του προγράμματος εκτός της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκει αντίθετους, όχι μόνο εμάς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν δώσει τη «ψυχή» τους και την επιστημονική τους κατάρτιση γι’ αυτούς τους ανθρώπους και όλοι μας το αναγνωρίζουμε.

Και βέβαια προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα με τα ίδια οφέλη όσων έχουν ανάγκη, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή ΟΛΩΝ των εργαζομένων του προγράμματος, οι οποίοι είναι στελέχη με εμπειρία, γνώση και επιστημονική κατάρτιση.

Πέραν από τα νούμερα του προϋπολογισμού και των οικονομικών δεικτών υπάρχουν άνθρωποι και άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη από σύγχρονο κράτος και μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο.

Αναμφισβήτητα, το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο.  Γι’ αυτό καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, πριν έρθουμε αντιμέτωποι με τις οξύτατες επιπτώσεις της κατάρρευσης της κορυφαίας κοινωνικής δράσης «Βοήθεια στο Σπίτι».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved