z
Ανακοίνωση – καταγγελία από την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-09-13 15:00:00

Η Λαϊκή επιτροπή αγώνα Περιστερίου (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ) καταγγέλλει στον Περιστεριώτικο λαό τη νέα υπέρογκη αύξηση των διδάκτρων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου από τη Διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ, ΛΑΟΣ), που οδηγεί στο διώξιμο των σπουδαστών από τα μαθήματα και φράζει το δρόμο στο δικαίωμα των νέων για πολιτισμό και δημιουργία.

Ήδη την προηγούμενη χρονιά είχε υπάρξει αύξηση των διδάκτρων κατά 35% ενώ φέτος, σε συνθήκες μεγαλύτερης ανεργίας και φτώχειας, επιβάλλεται αύξηση 60% κατά μέσο όρο για όλα τα τμήματα. Η διοίκηση Παχατουρίδη εφαρμόζει πιστά και ανάλγητα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των μνημονίων την ίδια ώρα που θρηνεί υποκριτικά για τα θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού και προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να κρύψει τις ευθύνες της.

Δεν δίνει φέτος ούτε ένα ευρώ στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Αφήνει στην εγκατάλειψη χώρους που θα μπορούσαν να στεγάσουν δραστηριότητες (όπως το κινηματοθέατρο «ΕΦΗ»). Προωθεί την ανταποδοτικότητα και στον πολιτισμό, μαραζώνει το Πνευματικό Κέντρο για να εκχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (Λαλένης – Κελάφας) που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει τη λογική της ανταποδοτικότητας αλλά και του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποδεχτεί τη λειτουργία δημοτικών επιχειρήσεων στον χώρο του πολιτισμού.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, Μαζί στον αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά και τη δωρεάν δημόσια παιδεία, είναι ζωτική ανάγκη και το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό. Μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τους φορείς του διεκδικήστε το δικαίωμα στην δωρεάν πολιτιστική δημιουργία και ψυχαγωγία που είναι ανάγκη κάθε λαϊκής οικογένειας.

Συσπειρωθείτε στους συλλόγους και στα σωματεία, στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, στα νεανικά στέκια.

Διεκδικήστε με τη Λαϊκή επιτροπή αγώνα Περιστερίου δωρεάν εγγραφή και φοίτηση στο Πνευματικό Κέντρο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χώρους δωρεάν άθλησης και πολιτισμού για το λαό.

Ο πολιτισμός να γίνει κτήμα και όπλο του λαού και όχι της κυρίαρχης τάξης και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Καταδικάστε τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, και την τοπική έκφραση τους που συνειδητά καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια και υπηρετούν το κεφάλαιο.

Αγωνιστείτε με ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, νέων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved