z
Δημοπρασία της συλλογής του Κύρου Βασάρα στο Δήμο Περιστερίου
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-13 12:00:00

Σε δημοπρασία τις αναμνήσεις μιας μεγάλης καριέρας σε Ελλάδα και Ευρώπη βγάζει ο Κύρος Βασάρας για καλό σκοπό.

Ο κορυφαίος ίσως διαιτητής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, βάσει των διακρίσεων και των συμμετοχών σε διεθνές επίπεδο, αποφάσισε να προσφέρει στον δήμο Περιστερίου όλα τα αναμνηστικά είδη που συγκέντρωσε τόσα χρόνια σφυρίζοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Φανέλες διάσημων ποδοσφαιριστών, μπάλες σημαντικών αγώνων, όπως ο τελικός ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, κασκόλ, λάβαρα, θύμισες μιας ζωής θα γίνουν το μέσο για τη συγκέντρωση χρημάτων και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του παιδιού» και του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του δήμου Περιστερίου.

Τις ημέρες των γιορτών όλα τα αναμνηστικά είδη που πρόσφερε ο Κύρος Βασσάρας θα τεθούν προς πώληση για τους λάτρεις (και όχι μόνο) του είδους σε bazaar που θα στηθεί από τον δήμο Περιστερίου.

Ο παλαίμαχος διαιτητής αποφάσισε να αποχωριστεί τα αγαπημένα του αναμνηστικά στη μνήμη του πατέρα του Αντώνη Βασσάρα. Πριν από λίγες μέρες λοιπόν παρέδωσε τα σουβενίρ στον δήμαρχο του Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά την προσφορά.

«Για εμένα τα αντικείμενα αυτά είναι πολύ σημαντικά, γιατί είναι οι αναμνήσεις μιας καριέρας στον χώρο της διαιτησίας. Ωστόσο αυτές τις μέρες, που είναι πολύ δύσκολες για όλους μας, αποφάσισα να μην τα κρατήσω και να τα προσφέρω στη μνήμη του πατέρα μου Αντώνη.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν εύχομαι να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά και το “Χαμόγελο του παιδιού” που κάνει αξιέπαινη δουλειά τόσα χρόνια» δήλωσε στην «Espresso» ο Κύρος Βασσάρας για τη «γενναία» πράγματι χειρονομία του.

«Συγχαίρω τον Κύρο, γιατί τέτοιες αποφάσεις δείχνουν και το μεγαλείο του ανθρώπου. Ίσως άλλος στη θέση του να ήθελε να κρατήσει για πάντα αυτά τα σουβενίρ, γιατί δεν είναι εύκολο να τα αποχωριστείς. Ο Κύρος είχε όμως τη διάθεση να τα προσφέρει για την ενίσχυση του “Χαμόγελου του Παιδιού” και του “Κοινωνικού Παντοπωλείου” της πόλης μας, και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» δήλωσε με τη σειρά του ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος ως ανταπόδοση θα τιμήσει τον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή για την κοινωνική του προσφορά.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved