z
Κείμενο της Δημ. παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-06 10:35:00

"Αυτές τις μέρες η ήδη κατεστραμμένη κοινωνία μας μάχεται για να μην περάσουν μέτρα που θα βάλουν την ταφόπλακα οριστικά σε αυτό που λέγεται κοινωνικό κράτος και θα εντείνουν την άδικη φοροεπιδρομή.

Παράλληλα στην πόλη μας εξελίσσεται και ένας αγώνας για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας.

Πέρα από τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση (άγνωστο αν τα σχολεία μας θα έχουν θέρμανση φέτος) ακόμα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των εκπαιδευτικών ενώ του χρόνου αναμένονται καινούργιες συγχωνεύσεις.

Με δική μας πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα την παιδεία με ευθύνη και της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης τα ζητήματα τέθηκαν γενικά, αναλωθήκαμε στο ποιος στηρίζει ποιο ψήφισμα και δεν πάρθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ευτυχώς σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και διοργανώνουν κινητοποιήσεις.

Η παράταξή μας τις μέρες της απεργίας θα βρίσκεται στους δρόμους  και στις πλατείες για να ενώσουμε τις φωνές μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στα μνημόνια και στην τρόικα (εσωτερικού και εξωτερικού).

Επίσης μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς θα αγωνιστούμε  για ένα άλλο σχολείο που δε θα κυριαρχεί το κέρδος αλλά θα έχει στο επίκεντρο το μαθητή".

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved