z
Οδοιπορικό: Παιδικά Ατυχήματα
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-08 12:00:00

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής Β΄ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας θα υλοποιήσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα "Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων: Ο ρόλος της οικογένειας".

Το πρόγραμμα "Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων: Ο ρόλος της οικογένειας"  απευθύνεται σε νέους γονείς που ζουν και εργάζονται στο Δήμο Περιστερίου και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση (5 δίωρες συναντήσεις: 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου) οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες αντιμετώπισης καταστάσεων άμεσης ανάγκης (π.χ. πτώσεις, δηλητηριάσεις, τροχαία, εγκαύματα, μικροτραυματισμοί, επείγοντα παθολογικά περιστατικά, κ.α.)- από πτυχιούχους νοσηλευτές και εκπαιδευτές . Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ημέρα Δευτέρα από τις 17.30 -19.30 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Στη δεύτερη φάση (8 δίωρες συναντήσεις: 14, 21, 28 Ιανουαρίου, 4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου) όσοι από τους γονείς το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ομάδα γονέων που θα συντονίσουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Οδοιπορικού. Στην ομάδα αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να  διαπραγματευτούν -με βιωματικό τρόπο- ζητήματα που σχετίζονται με το παιδικό τραύμα και τη φροντίδα του αλλά και γενικότερα θέματα επικοινωνίας και σχέσεων στην οικογένεια. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ημέρα Δευτέρα από τις 17.30-19.30 στο χώρο του Οδοιπορικού (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι, κοντά στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα χρειάζεται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο «Οδοιπορικό» μέσω mail στο kp.odiporiko@yahoo.gr ή φαξ στο 2105723734 μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2105786888 με τις συντονίστριες του προγράμματος κα Άννα Τζάκου και κα Λέα Ευσταθίου.

odoiporiko_paikika-atyxhmata.jpg

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved