z
Περιστέρι: Αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-11 02:00:00

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία Κατοίκων Λόφου Αξιωματικών πραγματοποίησε αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Εκεί οι πολίτες του Περιστερίου είχαν δυνατότητα να προμηθευτούν προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές απευθείας από τους παραγωγούς. Παράλληλα μέρος  προϊόντων  διατέθηκε από τους παραγωγούς δωρεάν για οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Η  Δημοτική Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», στηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα και κάθε εγχείρημα που ενισχύει την ενεργό συμμετοχή, που συμβάλλει στην εμπλοκή όσων περισσότερων ανθρώπων για να ξεπεραστεί η κρίση με την κοινωνία όρθια.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πλήττεται σφοδρότατα από την αγριότητα των ασκούμενων πολιτικών λιτότητας, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να σταθεί δίπλα στους πολίτες, όχι με όρους φιλανθρωπίας αλλά συμβάλλοντας στη στήριξη αλλά και στην ενεργοποίησή τους για την ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών.

Το όλο εγχείρημα βέβαια βρίσκεται ενάντια στις πρακτικές της διοίκησης του δήμου Περιστερίου. Παρακολουθήσαμε την 1η Δεκεμβρίου να εκμεταλεύεται την ανάγκη του κόσμου για προσφορά με τρόπο παθητικό. Δεν τον κάνει συμμέτοχο αλλά αφήνει την κάλυψη του κένου που εχει αφήσει η κεντρική εξουσία σε δουλειά αποκλειστικά των ΜΚΟ και της εκκλησίας.

Παράλληλα φέρνοντας ακόμα και χορηγούς παρουσιάζει την κατάσταση ως μη αναστρέψιμη κι αφήνει τον κόσμο να αρκείται σε συμβολικές κινήσεις που σε καμία περίπτωση δεν τον δραστηριοποιεί. Δεν χρειαζόμαστε μόνο ένα μπουκάλι λάδι, χρειαζόμαστε να μάθουμε ότι τα αγαθά μπορούν να παράγονται συλλογικά και μπορούν να διανέμονται δίκαια.

Αλέξης Πουλιάσης
Δημοτικός Σύμβουλος,Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved