z
Περιστέρι: Απολαυστική η μεγάλη συναυλία για τον Αντώνη Καλογιάννη
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-10 15:10:00

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Άλσος Περιστερίου και απόλαυσαν μια ανεπανάληπτη συναυλία προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη Αντώνη Καλογιάννη, στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς σημαντικοί Έλληνες τραγουδιστές.

 

 

Η 6η Ιουνίου 2016 πλέον αποτελεί ορόσημο για τον πολιτισμό της χώρα μας και τον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς είναι από τους λίγους καλλιτέχνες, που εν ζωή τιμήθηκε με μια τόσο μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου.

 

 

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, απένειμε το επίσημο έμβλημα της πόλης στον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη, τονίζοντας ότι είναι τεράστια η προσφορά του στον πολιτισμό, μέσα από τα τραγούδια, που παραμένουν ακόμη και σήμερα επίκαιρα.

 

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τον κ. Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή και του έδωσε συγχαρητήρια για το σημαντικό του έργο στην κοινωνία και στην πόλη του Περιστερίου.

 

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου και συνεχίστηκε με αναφορές στη ζωή και το έργο του κ. Καλογιάννη από τον πρώην Βουλευτή και Δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη.

 

Ακολούθησε η μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μεγάλων τραγουδιστών όπως οι: Ελένη Βιτάλη, Βάλια Βρεττού, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Θωμόπουλος, Αφοί Καραβιώτη, Αντώνης Καλογιάννης, Τζίνα Καλομοίρη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννης Μπέκας, Πένυ Ξενάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης. Πιάνο & Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση: Ανδρέας Μπουτσικάκης.

 

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν οι πολίτες έφθαναν στην είσοδο του Άλσους φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, γεμίζοντας τα φορτηγά του Δήμου Περιστερίου.

 

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Καλογιάννης, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους πολίτες που προσέφεραν από το υστέρημά τους για να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, ώστε αυτό στη συνέχεια να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει αυτό που πρέπει και να βοηθάει τους συνανθρώπους μας, που πραγματικά έχει ανάγκη.

 

 

Το ιστορικό λεύκωμα  «Καισαριανή η φυσιογνωμία μιας πόλης» δώρισε ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας στον καισαριανιώτη Αντώνη Καλογιάννη

 

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Άλσος  Περιστερίου, παρουσία πλήθους  κόσμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας τίμησε τον συντοπίτη και φίλο του Αντώνη Καλογιάννη και του παρέδωσε το βιβλίο του για την Καισαριανή «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ» ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

 

 

Ως δήμαρχος Καισαριανής ο Σπύρος Τζόκας είχε ονομάσει το ανοιχτό Θέατρο Καισαριανής «ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»

 

Ο Σπύρος Τζόκας δήλωσε για τον Αντώνη Καλογιάννη:

«Ο Αντώνης Καλογιάννης είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος της γειτονιάς μας. Ένας άνθρωπος της Καισαριανής. Της μικρής αυτής γειτονιάς που πλανήθηκαν και πλανώνται τα όνειρα μας, που δημιουργούνται οι μύθοι μας. Της γειτονιάς του αγώνα, του πόνου, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Είναι, όπως και οι περισσότεροι,  προσφυγικής καταγωγής. Γεννιέται στον καταυλισμό της Καισαριανής. Ζει τα παιδικά του χρόνια στη φωτιά του εμφύλιου. Η γειτονιά καιγόταν, οι κουκολοφόροι έδειχναν, τα πτώματα στα φορτηγά, τα σπίτια τρύπια. Ο κόσμος αυτός τον σημαδεύει στη μετέπειτα πορεία του. Γιατί ο καλλιτέχνης γαλουχείται από την πραγματικότητα που βιώνει. Και ο Αντώνης βίωσε μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν εξαργύρωσε ποτέ. Αντίθετα την ανέδειξε με το έργο του. Ήταν πάντα ένας ευαίσθητος σεισμογράφος των καιρών μας.   Όταν χρειάστηκε ο Αντώνης πολέμησε, υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό που είναι κομμάτι του, δεν αποπλανήθηκε από τις Κίρκες της ευκολίας και της βόλεψης. Αρνήθηκε να μπει εξωνημένος στις πόρτες που του άνοιγαν. Καταγγελτικός και στρατευμένος στη τέχνη και στη ζωή ξεκινά συναυλίες διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο με την ανασύσταση της Ορχήστρας  του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα ηχογραφεί σε πρώτη εκτέλεση αρκετά έργα του Μίκη Θεοδωράκη εκείνης της εποχής.Να θυμίσουμε : « Τα τραγούδια του Ανδρέα», «Επιφάνεια Αβέρωφ», « Τα λαϊκά»,«Πνευματικό Εμβατήριο», «Κατάσταση Πολιορκίας»….. Σε αυτή την  πλούσια και ζηλευτή διαδρομή που ξεπέρασε τα σύνορα, τα ενδογενή και αγωνιστικά καισαριανιώτικά βιώματα απέκτησαν οικουμενικό βεληνεκές. Η ερμηνεία γεμάτη ευαισθησία , έκφραση και υπερηφάνεια ,μιλάει στην καρδιά όλων μας.  Με τον Αντώνη Καλογιάννη επαναστατήσαμε, γιορτάσαμε, ερωτευτήκαμε. Στην φωνή του ανιχνεύουμε τα δικά μας βιώματα γι αυτό δεν υπήρξε ποτέ διασκεδαστής αλλά ο ψυχαγωγός ο δικός μας άνθρωπος, ο φίλος . Υπηρετεί με σεμνότητα και ήθος το ελληνικό τραγούδι και η καλλιτεχνική προσφορά σε αυτό ,φέρει το ιδιαίτερο βάρος των σπουδαίων ερμηνειών που του εμπιστεύτηκαν συνθέτες που έγραψαν ιστορία. Θεοδωράκης, Μούτσης, Ανδριόπουλος, Πλέσσας, Κουνάδης … Παράλληλα υπηρέτησε το λαό του με τόλμη, συνέπεια και αρετή.   Η καλλιτεχνική κατάθεση του Αντώνη Καλογιάννη είναι κατάθεση μιας εποχής με τα πολύτιμα συστατικά της συλλογικής μνήμης. Είμαστε υπερήφανοι να λέμε ότι είμαστε από την ίδια γειτονιά με τον Αντώνη, ότι είναι φίλος μας.»

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved