z
Περιστέρι: Διεξαγωγή άσκησης σεισμού από την Πολιτική Προστασία
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-05 13:00:00

Με απόλυτη επιτυχία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου υλοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 άσκηση σεισμού και εκκένωσης του Δημαρχείου και Παιδικών Σταθμών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εφαρμογής μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας των πολιτών.

 

Η άσκηση δεν ήταν επί χάρτου, αλλά με εικονικά συμβάντα, στην οποία πήραν μέρος μικρά παιδιά, παιδαγωγοί και εργαζόμενοι, κάτω από την καθοδήγηση και τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών του Δήμου Περιστερίου, του ΟΑΣΠ και των εθελοντικών οργανώσεων.

 

peristeri_ask_seism_1.jpg

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Επικεφαλής της Άσκησης Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην άσκηση σεισμού, καθώς ήταν μια ευκαιρία να γνωρίζουν επακριβώς πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού. Τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παρθούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα πρόληψης.

 

Η άσκηση ξεκίνησε από τον 4ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στην περιοχή της Ανθούπολης και ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο με την εκκένωσή του και τον εικονικό απεγκλωβισμό ενός τραυματία από τις ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

 

peristeri_ask_seism_2.jpg

 

Συντονιστής ήταν ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Ρουμπάκος, ενώ συμμετείχαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος.

 

Συμμετείχαν επίσης ενεργά στελέχη της άμεσα εμπλεκόμενης υπηρεσίας πρόληψης σεισμού ΟΑΣΠ, οι κ.κ. Νατάσα Ιωακειμίδου και Ελένη Συμιάκου (στο σενάριο 1 της άσκησης εκκένωσης του παιδικού σταθμού), Χρύσα Γκουντρομίχου και Αθανάσιος Σιάγιας (στο σενάριο εκκένωσης του Δημαρχείου και απεγκλωβισμού) και Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αναστάσιος Χακλάκης.

 

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η συμβολή των εκπροσώπων των Αστυνομικών Τμημάτων (Α' & Β') της Τροχαίας Περιστερίου και των εθελοντικών οργανώσεων: Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιστερίου και Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved