z
Περιστέρι: Επιστολή της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή»
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-26 11:25:00

Σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με στόχο την πλήρη διάλυση των υποδομών αυτής, σε μια περίοδο που τα σχολεία του Περιστερίου δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν το κόστος της θέρμανσης για τον χειμώνα, η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου αποφάσισε να ξοδέψει 92.000 ευρώ για την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικού σόου.

Όπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο μας στη ΔΕΠΑΔ και από το Δημοτικό μας Σύμβουλο στις αντίστοιχες συνεδριάσεις δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε η θέρμανση των σχολείων (δεν έχουν εισπραχθεί τα κονδύλια για την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου), ούτε η καθαριότητά τους (δεν έχουν λυθεί θέματα με βάρδιες και υλικά καθαρισμού), ούτε η αποκατάσταση των βανδαλισμών (στο τελευταίο κρούσμα που ήταν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο δεν έχει φτιαχτεί τίποτα ακόμα).

Γνωρίζουμε ότι για τη διοίκηση δεν είναι πιο σημαντικό να υλοποιήσει το διετές πρόγραμμα της ΔΕΠΑΔ που επικαλείται από τα σχολεία αλλά το γεγονός ότι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε αντίθεση με τα καρουζέλ και τα τρενάκια δε συγκεντρώνει τις κάμερες. Θα έχανε την ευκαιρία ο Δήμαρχος να κάνει δηλώσεις στα κανάλια για τις υπέροχες δραστηριότητες του Δήμου μας και το πόσο σημαντικό είναι για τη Διοίκηση να δίνει χαρά στους μικρούς της φίλους με αντάλλαγμα να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των σχολείων;

Οι δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα από τις δραματικές περικοπές, ο δήμος Περιστερίου οφείλει κατά πρώτον να αντισταθεί σθεναρά στην πολιτική του μνημονίου που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατόπιν να φροντίσει να καλύψει τις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, όπως η θέρμανση των μαθητών, και μετά να προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Οι εργαζόμενοι του δήμου και οι πολίτες του Περιστερίου έχουν ανάγκη μια δημοτική αρχή που θα προασπιστεί τις βασικές τους ανάγκες, κόντρα σε μια κυβέρνηση που τους έχει βάλει στο στόχαστρο. Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι πολύ καλύτερες με μαθητές που δεν θα κρυώνουν στις σχολικές αίθουσες, όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού. Από καιρό αυτή Διοίκηση θα έπρεπε να έχει σταματήσει τις φιέστες και να έχει αρχίσει τους αγώνες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved