z
Περιστέρι: Μάγεψε η Όπερα «Μποέμ» στο θέατρο «Πολιτών»
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-17 12:10:00

Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Περιστερίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάστηκε με ελεύθερη είσοδο στις 10 Νοεμβρίου 2012 στο θέατρο «Πολιτών» η διάσημη όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη σε παγκόσμιο επίπεδο μάγεψε το Περιστεριώτικο κοινό, το οποίο με το θερμό του χειροκρότημα προς τους συντελεστές της παράστασης έδειξε ότι απόλαυσε αυτήν τη ξεχωριστή βραδιά.

opera_kosmos.jpg

Εκ μέρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η Υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών Δράσεων Λυδία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι με τη δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών της όπερας, στόχος είναι να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό, όπως είναι οι Περιστεριώτες.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου,  τόνισε ότι είναι μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, που σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο μοναδική διέξοδος είναι ο πολιτισμός.

Στο κατάμεστο θέατρο «Πολιτών», η όπερα «Μποέμ» μας διηγήθηκε τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής.

Στο τέλος της παράστασης ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης απένειμε στους συντελεστές της μια τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της πόλης μας. Οι Περιστεριώτες έδωσαν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να φέρει στο θέατρο «Πολιτών» την όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

opera_syntelestes.jpg

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης,
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας,
Μουσική διδασκαλία & συνοδεία παράστασης: Φρίξος Μόρτζος,
Χορογραφία: Διονύσης Τσαφταρίδης,
Φωτισμοί: Νίκος Εργαζάκης,

Διανομή:

Ροντόλφο: Γιάννης Χριστόπουλος,
Μιμή: Έλενα Κελεσίδη,
Μαρτσέλλο: Χάρης Ανδριανός,
Μουζέτα: Δέσποινα Σκαρλάτου,
Σωνάρ: Ζαφείρης Κουτελιέρης,
Κολλίνε: Κώστας Ντότσικας,
Αλτσιντόρο: Χρήστος Αμβράζης,
Έρωτας – Θάνατος: Διονύσης Τσαφταρίδης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved