z
Περιστέρι: Ο Αλέξης Πουλιάσης για την καινούργια χρονιά
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-07 17:35:00

Επιστολή του Επικεφαλής της Παράταξης "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι", Αλέξη Πουλιάση, για την καινούργια χρονιά:

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο καθώς από τη μια υπάρχουν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας και από την άλλη υπάρχει η προσπάθεια του σάπιου πολιτικού συστήματος να μας πείσει ότι τυχαία συνέβει ότι συνέβει με τις λίστες και το πραγματικό πρόβλημα είναι οι καταλήψεις και τα στέκια.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει η παρούσα Διοίκηση που μπορεί να είναι καλύτερη από την προήγουμενη (πως θα μπορούσε άλλωστε;) αλλά παραμένει μια πάρα πολύ κακή Διοίκηση. Δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιάσμος και σοβαρότητα για την εκτέλεση κανενός έργου και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η συμμέτοχη του κόσμου. Ο ρόλος του κόσμου για τη Διοίκηση είναι μόνο του χειροκροτητή. Απλά μερικά παραδείγματα:

Η Διοίκηση κάνει τα πάντα για την κατασκευή καινούργιου κολυμβητηρίου ενώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του ήδη υπάρχοντος. Είχε πρόβλημα με ένα κτίριο στο 3ο διαμέρισμα, το δέσμευσε αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα το αγοράσει. Κάλεσε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να συζητήσουμε για τους ελευθέρους χώρους αλλά εννοούσε να μην πάρει την ευθύνη να αποδεσμεύσει τα δύο οικόπεδα χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων. Παρατήρησε κινήσεις για τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου, έφερε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε μετά τη δημιουργία δύο ιατρείων αλλά μετά από τόσους μήνες δε λειτουργεί κανένα. Διατείνεται ότι ενδιαφέρεται για τους άπορους αλλά φρόντισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία της “στέγης αλληλεγγύης” του 8ου Δημοτικού Σχολείου που δεν ήλεγχε.

Αυτή δεν είναι Διοίκηση του λαού, αυτή είναι μια καθαρά διαχειριστική λειτουργία προς το όφελος των μεγαλών συμφερόντων (θα φανεί άλλωστε και με τη μετεγκατάσταση του γκαράζ) επενδεδυμένη με τη φιλανθρωπία της Εκκλησίας και των ΜΚΟ και τις φιέστες των επίσημων χορηγών της πόλης. Και ένα τελευταίο Δεν ασκείτε Διοίκηση με το να είστε όλη μέρα εκεί που διασκεδάζουν τα παιδιά γνέφοντας συγκαταβατικά σε όποιον πόλιτη σας λέει το πρόβλημά του. Εκεί κάνεις δημόσιες σχέσεις και θάβεις τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου κάτω από λίγη ώρα δωρεάν διασκέδασης που προσφέραν στα παιδιά του Δημού οι χορηγοί που φροντίζουν να επανεκλεγείτε. Η Διοίκηση του δήμου απαιτεί την εμπλοκή του κόσμου ενεργά στα δρώμενα της πόλης και τη σύγκρουση με την κεντρική εξουσία που πνίγει την αυτοδιοίκηση.     

Αλέξης Πουλιάσης
Δημ. Σύμβουλος, Επικεφαλής της Παράταξης
Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved