z
Περιστέρι: Το κολυμβητήριο άλλαξε την καθημερινότητα των ανθρώπων
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-05-14 14:20:00

Ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί στο κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών που ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι «Το στολίδι του Περιστερίου».

Όχι και άδικα αφού αποτελεί μια σύγχρονη αθλητική μονάδα σε μια γειτονιά που μέχρι πρότινος δεν είχε να αναδείξει κάποιο σημείο άθλησης των κατοίκων της περιοχής.

Απόδειξη όλων των παραπάνω ότι από την πρώτη στιγμή με το άνοιγμα του, γράφτηκαν και κολύμπησαν εκεί παραπάνω από 4000 ανθρώπους κάθε ηλικίας που η πλειοψηφία αυτών προέρχονταν από τον Λόφο.

 

lofos-kolymvitirio-3.jpeg



Στο χώρο του κολυμβητηρίου πέρα από τα κλασσικά προγράμματα υπάρχουν γκρούπ με Aqua Aerobics και προγράμματα για όλες τις ηλικίες ενώ έχει δημιουργηθεί από τους ιθύνοντες και σύγχρονο γυμναστήριο με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο αθλητικός χώρος έχει ανεβάσει το κοινωνικό και εμπορικό επίπεδο της περιοχής του Λόφου Αξιωματικών αφού είναι φανερό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων στην προσέγγιση των ελεύθερων χώρων ενοικίασης γύρω από το κολυμβητήριο.

Η λειτουργία του χώρου έχει επιφέρει ραγδαία ανάπτυξη στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις αφού η καθημερινή χρήση του χώρου από τα χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη έχει βοηθήσει στην αύξηση της δουλειάς στα γύρω καταστήματα.

 

lofos-kolymvitirio-2.jpg



Θετικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι η σύγχρονη δομή του κολυμβητηρίου έχει προσελκύσει κόσμο από κάθε σημείο της Δυτικής Αθήνας.

Στα αρνητικά η αυξημένη πλέον κίνηση στον κεντρικό δρόμο του Λόφου, την Τζών Κένεντυ, στην οποία χρειάζεται να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις για να αποφεύγονται σε ώρες αιχμής προβλήματα με την κυκλοφορία.

Πλέον το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον για το κολυμβητήριο του Λόφου από τον κόσμο που το αγκάλιασε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και άλλα τέτοια έργα είναι απαραίτητα για το Περιστέρι όσο το δυνατόν πιο άμεσα χωρίς βέβαια να μην υπάρχει η γνώση και για έργα υποδομών και προστασίας από φυσικά φαινόμενα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved