z
Που θα δημιουργηθεί ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Περιστέρι
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2022-04-30 09:00:00

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι θα συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα και θα είναι δυναμικότητας 31 νηπίων και 23 βρεφών.

 

Πρόκειται για έργο που έχει γίνει η μελέτη και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

 

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός βρίσκεται στο Ο.Τ.800 της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου, επί των οδών Ποτιδαίας, Λυκοσούρας, Πτολεμαϊδος και Αβδήρων και έχει επιφάνεια 611,85τ.μ.

 

Το έργο εντάσσεται στην περαιτέρω μεταμόρφωση της πόλης που επιχειρείται από τη Διοίκηση Παχατουρίδη με χρονολογικό άξονα το 2022-2027.

 

Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Ε.Π. «Αττική 2014- 2020».

 

Το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» της εγκεκριμένης ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ.

 

Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητά της, μέσω του Ε.Π. «Αττική 2014 -2020».

 

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι γίνονται ενέργειες για την απόκτηση και άλλων χώρων ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το εύρος των βρεφονηπιακών σταθμών στην πόλη.

 

Πηγή: PeristeriNews.gr

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved