z
Την 1η Δεκεμβρίου το Περιστέρι συγκεντρώνει τρόφιμα
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-19 15:00:00

Πανπεριστεριώτικη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Από Καρδιάς» θα υλοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 από τον Δήμο Περιστερίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Κοινωνικούς Φορείς.

Ήδη, στην πόλη του Περιστερίου έχουν τοποθετηθεί αφίσες και τα πανό που καλούν τους πολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή την σημαντική κοινωνική δράση.

Τα σημεία που θα μπορούν οι Περιστεριώτισσες και οι Περιστεριώτες να προσφέρουν τη βοήθειά τους είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλ. Δημοκρατίας 1), ΚΑΠΗ Αγ. Ιεροθέου (Αγ. Ιεροθέου 142), ΚΑΠΗ Ανθούπολης (Αχαΐας 4 & Απολλωνίας) και στο Λόφο Αξιωματικών (Τζ. Κέννεντυ 135).

Γι’ αυτό το σκοπό, πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012 συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Μέριμνας του Πολίτη Αναστάσιο Θεοδωράκο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ξένη Κορόγιαννη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μάριο Σίμο και τον Υπεύθυνο της Δράσης Γιώργο Πετράκη.

Ο κ. Παχατουρίδης χαρακτήρισε την 1η Δεκέμβρη ως ημέρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους μας, διευκρινίζοντας ότι θα συγκεντρώνονται μόνο τρόφιμα και όχι χρήματα από τους απλούς πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε τις πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί σε καθημερινή βάση ο Δήμος Περιστερίου με τη διανομή φαγητού σε μοναχικά άτομα, τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, παροχής ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων σε όσους δεν έχουν δυνατότητα να τα αποκτήσουν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για μια ακόμη φορά, ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου, τις τοπικές επιχειρήσεις και πολίτες που συνδράμουν σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και τους ιατρούς της πόλης, που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Στην άμεση ανταπόκριση του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρός του Μάριος Σίμος, τονίζοντας το γεγονός ότι θα συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν την προσπάθεια, καθώς το κάλεσμα ανθρωπιάς θα το μεταδώσει μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Σ’ αυτήν την κοινωνική δράση του Δήμου Περιστερίου, μπήκε μπροστάρης ο κ. Γιώργος Πετράκης προκειμένου να συμβάλει και να συντονίσει την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, καθώς έρχεται η εορταστική περίοδος και κανείς συμπολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς φαγητό.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Θεοδωράκος και Κορόγιαννη εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια της συγκέντρωσης τροφίμων θα επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς αυτή η δράση του Δήμου Περιστερίου θα αγγίξει την ευαισθησία όλων των συμπολιτών μας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved