z
Εναλλαγή Δημοτικού Συμβούλου της Ανυπότακτης Πετρούπολης
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-21 16:15:00

Ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πετρούπολης για την εναλλαγή του δημοτικού της συμβούλου:

Το δημοτικό αντικαπιταλιστικό σχήμα «Ανυπότακτη Πετρούπολη», στην τελευταία συνέλευσή του αποφάσισε και εξέλεξε ως επόμενη εκπρόσωπό του στο Δημοτικό Συμβούλιο την Αγγελική Ζάχαρη, η οποία θα αναλάβει με το νέο έτος την εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαδεχόμενη την τωρινή εκπρόσωπό μας , Κατερίνα Πατρικίου.

Η παραπάνω απόφαση, έρχεται ως συνέχεια της αρχικής μας δέσμευσης περί αιρετότητας και ανακλητότητας των δημοτικών συμβούλων και αλλαγής στην εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το παραπάνω, δεν είναι τεχνικό ζήτημα, αποτελεί θέση αρχής. Φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε και τελικά να αναδείξουμε σε όλη την κοινωνία, ένα διαφορετικό, συλλογικό συνδικαλιστικό μοντέλο, που δεν θεωρεί προσωποπαγείς τις θέσεις των εκλεγμένων, δείχνοντας έμπρακτα ότι για εμάς, η συμμετοχή στην συλλογική προσπάθεια και την πολιτική πάλη δεν είναι μέσο ατομικής ανάδειξης ούτε υπόθεση των εκλεκτών και μυημένων, αλλά συλλογική λειτουργία και υπόθεση όλων των συντρόφων μας. Όπως γράφαμε χαρακτηριστικά και στα ιδρυτικά μας κείμενα : «Διαφωνούμε με το «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο για αυτό και δεν επιλέγουμε υποψήφιο δήμαρχο, αλλά επικεφαλής  συνδυασμού . Δεν είμαστε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε «επαγγελματίες» πολιτικοί ή σωτήρες του λαού………. Ενδεχόμενη εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο θα υπηρετεί τις αρχές της εναλλαγής και της συλλογικής έκφρασης από όλους τους υποψήφιους του Συνδυασμού, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν στη Συλλογικότητά μας, την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.» (Ανακοίνωση ψηφοδελτίου Ανυπότακτης Πετρούπολης – Οκτώβρης 2010)

Κρατώντας την έως τώρα πολύτιμη εμπειρία και τα θετικά της μέχρι τώρα παρέμβασής μας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, αναγλογιζόμενοι την καταιγιστική εποχή που ζούμε και τις όποιες μέχρι τώρα ανεπάρκειές μας, επιμένουμε να βαδίζουμε ανυπόταχτα. Είμαστε σταθεροι στην θέση μας ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε τις ζωές μας είναι ο δρόμος του αγώνα και της ανειρήνευτης πάλης, ο δρόμος της σύγκρουσης για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Μια σύγκρουση, στην οποία θα έχουμε το βλέμμα στραμμένο όχι τόσο και όχι κυρίως στα θεσμικά όργανα, αλλά κυρίως έξω από τους τέσσερις τοίχους του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί που οργανώνεται ο αγωνιζόμενος λαός για να δοθεί νικηφόρα η μάχη με την αντιλαική πολιτική και τους φορείς της, εκεί που κάνει τα πρώτα του βήματα και ωριμάζει το πνεύμα του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, εκεί που θα ηττηθεί ο σύγχρονος κοινωνικός μεσαίωνας, εκεί που θα φτιάξουμε την ζωή που μας αξίζει, στις γειτονιές και τις πλατείες μας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved