z
Πετρούπολη: Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την παιδεία
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-16 11:00:00

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις 31/10/12, στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ, συνάντηση όλων των φορέων (Γονείς-Εκπαιδευτικοί-Δημ. Αρχή) της Α'θμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων στην εκπαίδευση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και η Ένωση Γονέων, καθώς και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Α'θμιας, “Δημ. Γληνός”. Η διαχρονική υποχρηματοδότηση της παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις και τα ελάχιστα κονδύλια για τη δημιουργία σχολείων, έχουν δημιουργήσει οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα στην πόλη μας, ιδιαίτερα στην Α'θμια εκπαίδευση. Δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει χρησιμοποιήσει όλους τους χώρους σαν αίθουσες διδασκαλίας, λόγω του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης που υπάρχει.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να εκτονωθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για “ίσες ευκαιρίες” όταν υπάρχουν 28άρια τμήματα, για να χωρέσουν όλα τα παιδιά (ο νόμος λέει για 25 το ανώτερο). Δεν μπορούμε να μιλάμε το 2012 για αναβαθμισμένη παιδεία, που εκτός της υποχρηματοδότησης, έχουμε και το αίσχος των 3ου-6ου Δημοτικών, τα οποία λειτουργούν πρωί-απόγευμα, θυμίζοντας την δεκαετία του '60. Όλοι λοιπόν εμείς που συγκεντρωθήκαμε στις 31/10/12, απαιτούμε άμεσα:

1.    Να ολοκληρωθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά τα 3ο-6ο Δημοτικά Σχολεία, με την προσθήκη των 10 αιθουσών, που εδώ και 8 χρόνια δεν λέει να τελειώσει. Είτε είναι με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΟΣΚ, εκείνο που απαιτεί σύσσωμη η κοινωνία της Πετρούπολης, είναι η σχολική χρονιά 2013-2014, να ξεκινήσει με μόνο πρωινά τα δύο σχολεία, αναβαθμίζοντάς τα ταυτόχρονα σε 12θέσιο και 10θέσιο αντίστοιχα.

2.    Μέχρι το καλοκαίρι του 2013 ολοκλήρωση των αιθουσών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

3.    Για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα χρειάζεται μέσα στο 2013 να ξεκινήσει η κατασκευή του 11ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο και το Υπ. Γεωργίας στον ΟΣΚ.

► Η κατάσταση δεν πάει άλλο!!! Αγανακτήσαμε από τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα εδώ και χρόνια τόσο από τον ΟΣΚ, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!!!

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκιο μας όλοι μαζί (Δήμος-μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί), απαιτώντας όλα τα παραπάνω και όχι μόνο.

Θέλουμε σχολεία πρωινά, σύγχρονα και ασφαλή, με όλη την αναγκαία υποδομή (εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, επαρκείς αύλειους χώρους).

►Θέλουμε σχολεία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, με τμήματα που δεν θα ξεπερνούν τα 20 παιδιά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30 μ.μ., στο χώρο των 3ου και 6ου Δημοτικών σχολείων (Θεσσαλίας & Ρήγα Φεραίου), για να διατρανώσουμε την απόφασή μας για άμεση έναρξη όλων των παραπάνω στόχων. Δεν θέλουμε τη ζωή μας μισή και με δόσεις. Την θέλουμε ολόκληρη και την θέλουμε ΤΩΡΑ.

Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, για να μπορούν να έχουν αυτά που δικαιούνται και τα δικά μας παιδιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, για να σταματήσει η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.



● ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

● ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου – 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

●  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

●  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ»

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved