z
Πετρούπολη: Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-07-19 08:45:00

Ο Δήμος Πετρούπολης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων αλλά και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών του ορίων.

Συγκεκριμένα:

• Σε εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 και σε συνέχεια προγραμμάτων που υλοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, έχει συνάψει σύμβαση με την “Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία” για τη στείρωση, εμβολιασμό, αποπαρασιτισμό, ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) καθώς και την έκτακτη φροντίδα των τραυματισμένων και άρρωστων αδέσποτων ζώων.

• Έχει συστήσει πενταμελή επιτροπή και τριμελή επιστημονική επιτροπή για την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Βρίσκετε σε συνεργασία με τον ¨Σύλλογο φίλων ζώων και περιβάλλοντος Πετρούπολης¨ στην προσπάθεια φιλοξενίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων που συντηρεί στις εγκαταστάσεις του.

Βασικός στόχος και φιλοσοφία που διαπνέει τις δράσεις είναι η σταδιακή μείωση των αδέσποτων ζώων μέσω της υιοθεσίας και όχι της ασυλοποίησης – εγκλεισμού των ζώων.

Σαν πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή, καλεί όλους τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα, να εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να υιοθετήσουν ζώα από αυτά που ήδη υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του “Συλλόγου φίλων ζώων και περιβάλλοντος”. Το ζώο που θα υιοθετηθεί θα είναι στειρωμένο, αποπαρασιτωμένο, εμβολιασμένο, με ηλεκτρονική σήμανση και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης, σας καλεί να ενισχύσετε την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο με την προσφορά τροφών και υλικοτεχνικής βοήθειας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ενημέρωση των πολιτών είναι το 210 5021300, καθημερινά από 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ (υπηρεσία Περιβάλλοντος).

Για να δείτε τα ζώα προς υιοθεσία πατήστε εδώ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved