z
Πετρούπολη: Δωρεάν διανομή εποχικών φρούτων στα σχολεία
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-09-28 11:20:00

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποίησε δωρεάν διανομή εποχικών φρούτων (40 τόνους) σε όλα τα σχολεία της πόλης μας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 20 και 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Σκοπός της ανωτέρω ενέργειας ήταν να αναδείξει την υψηλή διατροφική αξία των φρούτων και να ενισχύσει την υγιεινή διατροφή, ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Επιπλέον ο Δήμος Πετρούπολης πρόκειται να διαθέσει για την φετινή σχολική χρονιά πρωινό και δεκατιανό σε 250 περίπου παιδιά της  Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων οι οικογένειες διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να παρέχει καθημερινά πρωινό και δεκατιανό σε μαθητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών τους κατά την παραμονή τους στο σχολείο, ώστε να καταπολεμήσουμε τον υποσιτισμό και τη σχολική διαρροή μαθητών.

Πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος δικαιούχων οικογενειών για κατάθεση αίτησης με ημερομηνίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί άμεσα στα σχολεία και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved