z
Πετρούπολη: Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-09-20 14:00:00

Σε εργασίες για τον πλήρη καθαρισμό των φρεατίων, των σχαρών υδροσυλλογής και των   αγωγών ομβρίων υδάτων προχωρά τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Πετρούπολης.

 

Οι εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται από ιδιωτική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ο δήμος και επιτυγχάνονται στα πλαίσια των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης "Δαπάνες Καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής 2017", της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πετρούπολης, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14.000,00 ευρώ.

 

Το έργο εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις καθαρισμού που υλοποιεί η δημοτική αρχή, στα πλαίσια της έγκαιρης προετοιμασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων και των δυσμενών συνεπειών, σε περίπτωση έντονων καιρικών   φαινομένων, αλλά ταυτόχρονα και για την τήρηση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας της πόλης.

 

Ειδικότερα, περιλαμβάνουν την   απόφραξη, απόσμηση και καθαρισμό των φρεατίων από φερτά υλικά ή από υλικά που συγκεντρώθηκαν μετά από εργασίες της ΕΥΔΑΠ/ΔΕΗ/ΟΤΕ, τον επιφανειακό καθαρισμό σχάρων και στομίων από φερτές ύλες και κάθε είδους ρύπο, όπως επίσης και τον καθαρισμό και την απολύμανσή τους για την μυοκτονία και εξόντωση ερπόντων εντόμων.

 

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού σε περίπου 1200 φρεάτια   της   πόλης   (π.χ.   λεωφόρο   Πετρουπόλεως,   Ανατολικής   Ρωμυλίας,   Β. Ηπείρου, Κύπρου κλπ.).

 

Προτεραιότητα έχουν τα φρεάτια των κεντρικών οδών, των νευραλγικών, από πλευράς πλημμυρών θέσεων, σύμφωνα πάντοτε με τις εκάστοτε εντολές της Υπηρεσίας.

 

Οι εργασίες καθαρισμού δεν θα επεκταθούν την παρούσα χρονική στιγμή στο σύνολο των   φρεατίων, καθώς στα πλαίσια εργολαβίας του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αττικής (ΑΣΔΑ), αλλά και μετά την υπογραφή με τον ανάδοχο της μελέτης «Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Πετρούπολης», πρόκειται   να   ασφαλτοστρωθούν και να συντηρηθούν  αρκετοί δρόμοι της Πετρούπολης (τμήματα της 25ης Μαρτίου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Περικλέους, της Σκουφά και της Μελ. Μερκούρη).

 

Επομένως, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αμέσως με το πέρας των προαναφερθέντων εργασιών. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι καθαρισμοί θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων), σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων της πόλης, σε περίπτωση που επισημάνουν κάποιο πρόβλημα σε συγκεκριμένα φρεάτια.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved