z
Πετρούπολη: Καλοκαιρινές αθλοπαιδιές και εκδηλώσεις «Αθλητικής Άνοιξης – Καλοκαίρι 2017»
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-30 13:00:00

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ», που διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πετρούπολης, στην προσπάθειά του να απασχολήσει δημιουργικά τους μαθητές και να εξυπηρετήσει τους γονείς, που δεν ξέρουν πως να  καλύψουν την ασφαλή και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών τους, όσο εκείνοι λείπουν από το σπίτι.

Στόχος, είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα και η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γεμάτο με παιχνίδια κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας.

Απευθύνεται σε παιδιά της Πετρούπολης που έχουν γεννηθεί από το 2005 έως και το 2011, και θα λειτουργήσει σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, με κέντρο το κλειστό γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς», από 08:00πμ έως 14:00μμ.

Ενημερωθείτε από το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής.


Με επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές συνεχίζονται οι ετήσιες εκδηλώσεις της “Αθλητικής Άνοιξης – Καλοκαίρι 2017” του Δήμου Πετρούπολης, σε μία προσπάθεια να προωθηθεί η αξία του μαζικού αθλητισμού και τα οφέλη της άσκησης στην καθημερινότητα των δημοτών κάθε ηλικίας.

Το Σάββατο 27/05 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση των τμημάτων κολύμβησης του Δήμου Πετρούπολης, με την συμμετοχή πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, που έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την συστηματική δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Τα παιδιά κολύμπησαν στην μικρή και την μεγάλη πισίνα, ενώ στο τέλος της διαδρομής τους βραβεύτηκαν.

 



Το επόμενο πρωί, την Κυριακή 28/05, παρά τη συνεχή βροχή, το Κολυμβητήριο άνοιξε και πάλι για τους ενήλικες και για τα μέλη των Κολυμβητικών Συλλόγων της πόλης μας, που “Κολύμπησαν για καλό σκοπό” και ενίσχυσαν την Αποθήκη Τροφίμων του Δήμου Πετρούπολης, σε βαθμό που συγκίνησε ιδιαίτερα.

 



Tην ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και το 3ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών - Βασική Υποστήριξη Ζώης για Ενήλικες, με ελεύθερη είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με τον κ. Βεντούρη Δημήτρη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών - διασώστη. Το σεμινάριο αποτελεί την επιτυχημένη συνέχεια μιας σειράς εκπαιδεύσεων- σεμιναρίων, που οργανώνονται από το Τμήμα Αθλητισμού στοχεύοντας στην καλύτερη προετοιμασία και θωράκιση των κατοίκων της πόλης μας απέναντι σε  ατυχήματα και δύσκολες ή επικίνδυνες στιγμές, όπου οι γνώσεις πρώτων βοηθειών σώζουν ζωές.

 



Τέλος, πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια των εκθέσεων Κεραμικής και Φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Μαΐου και το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας. Οι εκθέσεις πλαισιώθηκαν από τα πολύ ενδιαφέροντα έργα των μαθητών των τμημάτων του Δήμου μας και θα είναι ανοιχτές έως την Τρίτη 30 Μαΐου. Τα συγχαρητήριά μας όχι μόνο στους μαθητές που με τα έργα τους εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους, αλλά και στους καθηγητές, οι οποίοι με το καθημερινό τους έργο και την στήριξη που τους παρείχαν, συνέτειναν στο να υπάρξει αυτό το εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved