z
Πετρούπολη: Κινητοποίηση δημοτικής αρχής για την υπόθεση του Ποικίλου Όρους
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-02-06 14:55:00

Την Παρασκευή, 3 Φλεβάρη 2017, o Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, καταθέτοντας και το κείμενο -των πλέον 3.000- υπογραφών, αποτέλεσμα της μεγάλης ανταπόκρισης του λαού της πόλης στον αγώνα που δίνει ο Δήμος Πετρούπολης έναντι στην καταπάτηση του Ποικίλου Όρους.


Βασικό αίτημα που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πετρούπολης στον Γενικό Γραμματέα, Κ. Πουλάκη, ήταν να δοθεί άμεσα οριστική πολιτική λύση (είτε με νομοθετική ρύθμιση ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο), στην υπόθεση διεκδίκησης εκτάσεων στη Δυτική Αθήνα από τον ιερό ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας της περιοχής του Ποικίλου Όρους.


Αυτό που ιδιαίτερα τονίσθηκε από την πλευρά του Δημάρχου ήταν η αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων για το δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου για το επίμαχο θέμα.


Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι τα αιτήματα του Δήμου Πετρούπολης παραμένουν σταθερά, ως εξής:


1) Να συγκληθεί άμεσα το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (πρώην ΣΧΟΠ), για να συζητήσει την μελέτη «Αναθεώρησης Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη)», που έχει υποβάλλει ο Δήμος μας στο ΥΠΕΚΑ με υπ' αριθμ. πρωτ. 31659/18-7-2008, υπερασπίζοντας και προάγοντας το Δημόσιο – Δασικό χαρακτήρα της περιοχής παρέμβασης.


2) Το Ελληνικό Δημόσιο να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε με κάθε πρόσφορο μέτρο, να δοθεί μία οριστική λύση αφενός μεν για τα 100 αδόμητα στρέμματα της Αγ. Τριάδας τόσο σε επίπεδο ιδιοκτησιακού όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης, αφετέρου δε να σταματήσουν οι διεκδικήσεις του Ιερού Ναού ''Ευαγγελισμός της Θεοτόκου'' Λαμίας, στο 1/3 του Δήμου Πετρούπολης, στο όνομα κάποιου κτήματος ''Πεύκα Βέρδη''.


Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως όσο στο υπάρχον σύστημα το περιβάλλον αντιμετωπίζεται με γνώμονα το κέρδος και ως μέσο επιχειρηματικής δράσης, τόσο θα βρίσκουν τόπο διεκδικήσεις από ιδιώτες, σε άλση, σε κοινόχρηστους χώρους, με λίγα  λόγια στην περιουσία του λαού σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό μόνος παράγοντας για να μπει φρένο στις ορέξεις των ιδιωτών και των κάθε λογής καταπατητών είναι η υπεράσπιση μέσα από τον αγώνα του λαού.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved