z
Πετρούπολη: Λήψη μέτρων ανακούφισης των ανέργων
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-15 10:00:00

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Πετρούπολης, με την οποία γνωστοποιεί την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την ανεργία, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αναλυτικά:

 

«Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που σήμερα αντιμετωπίζει κάθε λαϊκό σπίτι έχει οξυνθεί ιδιαίτερα από την περίοδο του 2009 που η καπιταλιστική κρίση σάρωσε κυριολεκτικά την εργατική οικογένεια, εκτίναξε την ανεργία στο 27% και δημιούργησε τεράστια προβλήματα απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας στους εργαζόμενους της χώρας μας.

 

Η Πετρούπολη είναι ένας από τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, όπου τα ποσοστά των ανέργων είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς εδώ ζει ένα μεγάλο μέρος από τις οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

 

Η ανεργία δεν είναι ζήτημα που αφορά τον κάθε άνεργο ατομικά και βέβαια δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή επιλογής. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η ακόρεστη δίψα για κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος. Ανεργία υπάρχει γιατί η παραγωγή στο σύστημα που ζούμε έχει μοναδικό κίνητρο και κριτήριο το κέρδος, και όχι την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό, γι΄ αυτό και προϋπόθεση για την εξάλειψη της ανεργίας είναι η ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

 

Σήμερα χιλιάδες άνεργοι, αρκετά χρόνια μετά την απόλυσή τους, είναι χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς κανένα εισόδημα και υποχρεώνονται να ψάχνουν το μεροκάματο σε κακοπληρωμένες δουλειές, χωρίς ασφάλιση, να περιμένουν τη σειρά τους στα οχτάμηνα, πεντάμηνα και δίμηνα ανακύκλωσης της ανεργίας.

 

Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει. Η περιβόητη ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, θα είναι ανάπτυξη για λίγους. Ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει για τους εργαζόμενους νέες θυσίες, δουλειά όποτε υπάρχει, για όσο υπάρχει, χωρίς ωράριο και δικαιώματα, με μισθούς πείνας.


Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Κι αυτό γιατί η ανεργία αποτελεί όπλο για τη μεγαλοεργοδοσία που χρησιμοποιείται για να προωθηθούν τα αντεργατικά μέτρα που διαχρονικά φέρνουν οι κυβερνήσεις στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ.

 

Με τον εφιάλτη της απόλυσης εκβιάζουν, τρομοκρατούν, και ζητούν από το λαό να βάλει πλάτη με μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, με διευρυμένα ωράρια, μειώσεις στους μισθούς, με καθυστερήσεις στις πληρωμές για να αυγαταίνουν όλο και περισσότερο τα κέρδη τους.

 

Ως Δημοτική Αρχή, θέλοντας να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον λαό, και ιδιαίτερα τους ανέργους, που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έχει γονατίσει, έχουμε πάρει μία σειρά από πρωτοβουλίες και αποφάσεις, που αφορούν σε τομείς της κοινωνικής μας πολιτικής, στις δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, στα δημοτικά τέλη.


Καλούμε κάθε άνεργο, κάθε εργαζόμενο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανωθούν τώρα στις Επιτροπές Ανέργων, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και στα συνδικάτα. Να διεκδικήσουν δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων:

 

  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο είναι άνεργοι.
  • Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, την αποκατάσταση των απωλειών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.
  • Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών των δανείων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για τα καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικά δάνεια.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.
  • Επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του από το κράτος για τους ανέργους».
© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved