z
Πετρούπολη: Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-03-08 11:15:00

Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας. Τιμάει τις εκατοντάδες εργάτριες των υφαντουργείων και των ραφτάδικων της Νέας Υόρκης που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν το 1857 για το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Με τον αγώνα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στα εργασιακά δικαιώματα παγκοσμίως αλλά και στο ζήτημα της πραγματικής χειραφέτησης της γυναίκας.

Σήμερα ιδιαίτερα, που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται σφοδρή επίθεση από την πολιτική της Ε.Ε αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει τον δρόμο του αγώνα, για μία ζωή γεμάτη δικαιώματα σε μία κοινωνία της γνήσιας χειραφέτησης της γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης.

Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης θα συνεχίσει να στέκεται ακούραστα και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να δίνει ανάσες στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα, σε μία ελάχιστη κίνηση τιμής και αναγνώρισης του αγώνα και της θυσίας αυτών των εργατριών ονόμασε “8η Μάρτη” πλατεία προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, όπου πρόκειται και για την πρώτη πλατεία της χώρας, στην οποία δίνεται το όνομα αυτό.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved