z
Πετρούπολη: Συνάντηση Δημάρχου με διευθυντή ΚΕ.Θ.Ε.Α.
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-13 11:00:00

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, με την κοινωνική λειτουργό του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου, επισκέφθηκαν τον Διευθυντή του ΚΕ.Θ.Ε.Α., Δρ. Β. Γκιτάκο, στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

 

Η υλοποίηση της καμπάνιας κατά των ναρκωτικών, με ημερίδες που απευθύνονται στους γονείς σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, τα κέντρα πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και το ΕΣΥΝ έχουν ήδη ξεκινήσει στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο, στο 4ο ΓΕΛ, στο 1ο Γυμνάσιο-1ο ΓΕΛ, στο 5ο ΓΕΛ-1ο ΕΠΑΛ.


Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι αφιερωμένες και όλες οι διοργανώσεις πολιτισμού -αθλητισμού του Δήμου (Αθλητική Άνοιξη, Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας). Οι δράσεις αυτές εστιάζουν στη νεολαία, που αποτελεί τον πιο ευάλωτο στόχο του κυκλώματος των ναρκωτικών, καθώς οι πιο ευαίσθητες ηλικίες είναι διαχειρίσιμες ως προς τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων οι οποίες θα σκέφτονται ατομικά και ανταγωνιστικά και θα δέχονται τον κόσμο όπως είναι σήμερα, πειθήνια και υπάκουα. Πρωτοπόρος δεν είναι ο νέος που μέσα από τις ουσίες και τους ψεύτικους παραδείσους προσπαθεί να ξεφύγει από την ανεργία και τη θολή εικόνα της ζωής που τον περιμένει, αλλά εκείνος που καθημερινά αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ημερίδες σε γονείς και μαθητές, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.τ.λ.

 

Ο Δήμος καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργό μέρος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και να συνδέσουν τον καθημερινό τους αγώνα κατά των ναρκωτικών με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved