z
Πετρούπολη: Συνάντηση του Δημάχου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-12 14:15:00

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα, στην έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Πετρούπολης ενημερώθηκε σχετικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, για τις προσπάθειες κατάσβεσής της, όπως επίσης και για το τι ενέργειες προβλέπεται να γίνουν στις επόμενες ημέρες, όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Πετρούπολης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Περιφέρειας, έστειλε όχημα υδροφόρας για δύο 24ωρα, προκειμένου να συνδράμει με τη σειρά του στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα των προκάτ οικημάτων (Λυόμενων) στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Κηπουπόλεως, για το οποίο κατέληξαν στο να υπάρξει άμεση συνεργασία του Δήμου Πετρούπολης και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση στα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Επιπλέον, συζητήθηκε η εξέλιξη έργων τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, όπως:

• Η εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την Αποκατάσταση και Αξιοποίηση του Παλαιού Καμινιού Πετρούπολης και την Ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου,

• Η εξασφάλιση 200.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές,

• Η εκπόνηση αντιπλημμυρικών Μελετών από την Περιφέρεια για την διευθέτηση του Ρέματος Γεώργιζα (έργο που αφορά τους Δήμους Πετρούπολης και Ιλίου), αλλά και για την κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Περικλέους (Πετρούπολη, Περιστέρι),

• Η επισκευή του οδικού δικτύου πρόσβασης στο Ποικίλο Όρος και στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής “πρώην Λατομείων Γρηγορίου”.

Τέλος, όσον αφορά την κατασκευή του 2ου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης (Ο.Τ 914), συμφωνήθηκε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved