z
Πετρούπολη: Συνέντευξη του δημάρχου Bαγγέλη Σίμου
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-21 13:50:00

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και την κατάσταση, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στον Δήμο, ύστερα από την υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και τις προτεραιότητες και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η πολιτική που υλοποιείται σήμερα στους Δήμους είναι απόρροια αφενός της υλοποίησης του Καλλικράτη, αφετέρου της πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων.

Πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στον Δήμο μας τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Από τη μία οι ανάγκες των κατοίκων αυξάνουν, από την άλλη το κράτος προβαίνει στις μειώσεις εσόδων προς τους Δήμους, σε πάγωμα προσλήψεων και άρα υποστελέχωση των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δημοτών τους. Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα τεχνικής φύσης αφού η μεγάλη έλλειψη χρηματοδότησης αποτελεί τροχοπέδη για την επισκευή ή κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων».

Παρά την ασφυκτική αυτή κατάσταση, η δημοτική αρχή υλοποιεί σειρά μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, όπως η διατήρηση των συντελεστών των δημοτικών τελών σε χαμηλά επίπεδα και στην πλήρη απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από αυτά, η αποκλειστικά δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και η δωρεάν ή με πολύ χαμηλή συνδρομή συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε για το «πάγωμα» των κατασχέσεων που αφορούν λαϊκές οικογένειες, με βάση και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους δημοσιογράφους αφορούσαν ως επί το πλείστον τα οικονομικά του Δήμου και τις κατασχέσεις, το ΧΥΤΑ Φυλής, το ΜΕΤΡΟ και έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης ανέδειξε, τέλος, τον καθοριστικό ρόλο του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αμφισβήτηση του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί την αύξηση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική, την κατάργηση των μηχανισμών ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας των δήμων και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής όχι μόνο να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αλλά και το να κατανοηθεί ότι ο ίδιος ο λαός της πόλης χρειάζεται να διεκδικήσει μία σειρά μέτρα, προκειμένου να βάλει φρένο στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved