z
Ανδρ. Μποζίκας: «Όχι στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Δήμου Χαϊδαρίου»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-02-13 09:45:00

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, μέλη του Σωματείου των εργαζομένων  και υπαλλήλους του Δήμου Χαϊδαρίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο κ. Μποζίκας εξέφρασε την ανησυχία του για τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται στις υπηρεσίες του Δήμου λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων στους Δήμους.

Τα κενά αυτά συνεπάγονται όλο και αυξανόμενο εργασιακό φόρτο στους υπαλλήλους του Δήμου ενώ την ίδια στιγμή γίνεται δυσκολότερη η σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο φως αυτών των δεδομένων, τα σχέδια της κυβέρνησης για νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις στους Δήμους είναι εκτός πραγματικότητας και φυσιολογικά βρίσκουν αντίθετη την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μποζίκας τόνισε τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Δήμου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβριο και την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν στις δικαστικές προσφυγές τους.

Ευθύνη όμως για προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο Χαϊδαρίου έχει και η Διοίκηση του Δήμου, που αναθέτει συνεχώς τομείς λειτουργίας του Δήμου στους λεγόμενους «συνεταιρισμούς», δημιουργώντας έτσι σωρεία επισφαλών θέσεων εργασίας.

Ο κ. Μποζίκας τόνισε τον κίνδυνο να αναιρεθεί με τις μεθοδεύσεις αυτές ο δημόσιος χαρακτήρας των κοινωνικών παροχών του Δήμου και να βρεθούν σε αντίθεση οι εργαζόμενοι εκεί με τους ωφελούμενους πολίτες.

Γενικότερα για τη λειτουργία του Δήμου ο κ. Μποζίκας αναφέρθηκε στην υποβάθμιση υπηρεσιών και παροχών προς τους κατοίκους που παίρνει πλέον τη μορφή διάλυσης του Δήμου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη αλλά και βυθίζοντας στην ανασφάλεια τους εργαζόμενους.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη τήρησης των όσων προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου για την οργάνωση των υπηρεσιών και τη διοίκηση του προσωπικού.

Οι παραβιάσεις του Οργανισμού ή οι αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης σε θέματα προσωπικού, που δίνουν υπόνοιες για ευνοϊκή ή αρνητική μεταχείριση ανάλογα με τις πολιτικές απόψεις των εργαζομένων, δημιουργούν αρνητικό κλίμα μέσα στις υπηρεσίες και δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved