z
Ε. Καμπόλη: Η υποψήφια Δήμαρχος με προοπτική για το Χαϊδάρι
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-06 11:00:00

Στα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ μίλησε η Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου με την παράταξη «Πόλη προοπτικής», Ελένη Καμπόλη.

 

Η κα Καμπόλη με μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μας μίλησε για την προοπτική της για το Χαϊδάρι και ειδικότερα για τις ενέργειες που θα κάνει για τις γυναίκες της πόλης.

 

Δ.Ν. Είστε η μοναδική γυναίκα υποψήφιος για τη Δημαρχεία του Χαϊδαρίου και μάλιστα εάν εκλεγείτε θα είστε η πρώτη Δήμαρχος γυναίκα. Πως νιώθετε γι’αυτό;

 

Ε.Κ. Ποτέ δεν πίστευα ότι η πολιτική είναι αντρική υπόθεση. Έχω ήδη μια διαδρομή στη διοίκηση του Δήμου, ως Αντιδήμαρχος και ποτέ δεν ένιωσα ότι είναι διαφορετικό το να είσαι γυναίκα. Θα είναι σίγουρα μεγάλη τιμή, εντούτοις, εάν αποτελέσω την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στην πόλη μου. Είναι κάτι με έντονο συμβολισμό για όλες τις γυναίκες, που μπορούν να μεταφέρουν τον δυναμισμό που επιβάλλει ο πολλαπλός τους ρόλος και στην προσφορά στη γειτονιά τους και στην πόλη τους. Εξ’άλλου, η πόλη μας χρειάζεται νοικοκύρεμα και οι γυναίκες ξέρουμε καλά από αυτό.

 

Δ.Ν. Οι γυναίκες ψηφοφόροι εμπιστεύονται τις γυναίκες υποψηφίους;

 

Ε.Κ. Σίγουρα. Πιστέψτε με, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου, οι γυναίκες που συναντώ καθημερινά στις διάφορες επισκέψεις και περιοδείες μου, εκφράζουν έναν μεγάλο ενθουσιασμό για την υποψηφιότητά μου. Νομίζω ότι θέλουν να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους για τη διοίκηση του Δήμου σε μια γυναίκα. Η ενασχόληση με τα κοινά χρειάζεται δυναμισμό, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι κάτι που οι γυναίκες διαθέτουμε και το αποδεικνύουμε συνεχώς.

 

Δ.Ν. Τι θα κάνετε για τις γυναίκες εάν εκλεγείτε;


Ε.Κ. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν στον ρόλο της γυναίκας, τα οποία θα ήθελα να δούμε συστηματικά. Από τις δυνατότητες για εργασία έως την δυνατότητα για άθληση και για παραγωγική ενασχόληση με τον πολιτισμό. Υπάρχουν παράλληλα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, της ανεργίας, της μη στήριξης των μονογονεικών οικογενειών. Έχουμε εξαγγείλει τη δημιουργία ενός γραφείου στον Δήμο, αποκλειστικά για τη γυναίκα. Όχι για την ισότητα αλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα, στα οποία ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται δίπλα της και να τα επιλύει.

 

 

Δ.Ν. Έχετε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα για το Χαιδάρι. Ποιος είναι ο βασικός του προσανατολισμός;

 

Ε.Κ. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της «Πόλης Προοπτικής» είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την κατάρτιση ενός συνολικού, ολοκληρωμένου προγράμματος. Και το κάναμε γιατί στην παρούσα συγκυρία, οι πολίτες δεν θέλουν ούτε να ακούσουν ένα ευχολόγιο, μια εκδήλωση προθέσεων, ούτε υποσχέσεις, λογικής προηγούμενων δεκαετιών, με μεγαλεπήβολα έργα και σχεδιάσματα. Θέλουν να δουν μια ρεαλιστική προσέγγιση. Συγκεκριμένα πράγματα που λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα. Το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε δημιουργήθηκε μετά από πολύ και εντατική μελέτη. Η κεντρική του στόχευση είναι η αλληλεγγύη. Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η ανακούφιση των ασθενέστερων, η πραγματική μέριμνα, η άμβλυνση της ανεργίας και γενικότερα η κοινωνική συνοχή αποτελεί βασική μας επιδίωξη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έργα, για υποδομές –που σίγουρα χρειάζονται- αν πρώτα δεν δουλέψουμε, αν πρώτα δεν βρούμε λύσεις για το 1 στα 4 σπίτια που έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο. Για το σύνολο των νοικοκυριών που έχουν δυσκολίες στο να τα βγάλουν πέρα. Για τις ευπαθείς ομάδες και για τα ΑμεΑ. Για το εμπορικό κέντρο της πόλης το οποίο παρακμάζει. Η αλληλεγγύη λοιπόν είναι ο κύριος προσανατολισμός μας.

 

Δ.Ν. Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Τι θα λέγατε σε έναν νέο που είναι απογοητευμένος από την πολιτική και δεν ξέρει όχι μόνο ποιον θα ψηφίσει αλλά και αν θα ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές;

 

Ε.Κ. Πρώτα απ’όλα να σημειώσω ότι εμείς οι ίδιοι που ασχολούμαστε με τα κοινά έχουμε μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση της πολιτικής, κυρίως από τους νέους. Και πώς να μην έχουμε όταν ο Δήμος που κατοικούν δεν κάνει τίποτε για αυτούς. Κρύβεται πίσω από την οικονομική κρίση για να καλύψει τις αδυναμίες του ή την ανικανότητα των στελεχών που ασκούν διοίκηση. Επιλέξαμε να πάρουμε ένα μεγάλο ρίσκο και να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πόλη μας. Το κάναμε γιατί η νέα γενιά πρέπει να δει ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Ότι υπάρχει ένα σχέδιο και ένα όραμα για την πόλη μας. Πιστέψτε με έχω γίνει αποδέκτης πολλών ερωτήσεων από νέους συμπολίτες μας, που προσπαθούν να διακρίνουν την πρακτικότητα των προτάσεών μας. Και όταν τους εξηγούμε το σχέδιό μας, καταλαβαίνουν ότι πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που έχω να τους πω είναι να ενημερώνονται και να διεκδικούν. Να ενημερώνονται για να ψηφίσουν συνειδητά και να διεκδικούν για να διατηρούν όλους εμάς τους ανθρώπους που ασχολούμαστε ενεργά με τη διοίκηση του Δήμου σε μια παραγωγική επαγρύπνηση.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved