z
Ηρακλής Δρούλιας: «Ο Δήμος δίπλα στον πολίτη»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-02-21 21:15:00

Σε βασικό πυλώνα του δημοτικού του προγράμματος έχει ορίσει την κοινωνική πολιτική,  την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών πάνω στον ευαίσθητο αυτό τομέα , ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ηρακλής Δρούλιας.

 

Για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας» η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου κοινωνικών δράσεων που στο κέντρο της προσοχής τους θα είναι ο Δημότης , αποτελεί βασική προτεραιότητα.

 

«Κεντρικός άξονας της δημοτικής μας πρότασης , σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις είναι η φροντίδα των συμπολιτών μας . Ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός Δήμος , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες επιβάλλεται να έχει στο κέντρο της προσοχής του τους δημότες του .


Η βελτίωση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών αλλά και η δημιουργία νέων προγραμμάτων και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας , πρόνοιας και αλληλεγγύης , αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα», δηλώνει στην εφημερίδα μας ο κ. Ηρακλής Δρούλιας.

 

Σε πρόσφατη συζήτηση μαζί του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη για την παροχή υψηλής ποιότητας κοινωνικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες του , υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το στόχο για την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες , τα άτομα με αναπηρία αλλά και τους συμπολίτες του της Τρίτης Ηλικίας.

 

 

Επικεντρώνοντας στις άμεσες προτεραιότητες  της νέας Δημοτικής Αρχής  , μας μίλησε για τη δέσμευση να προχωρήσει στη δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων που σε συνδυασμό με τη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου θα καλυφθεί μια μεγάλη, καθημερινά αυξανόμενη ανάγκη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα θεωρεί δίκαιο και άμεσα υλοποιήσιμο των αίτημα πολλών συμπολιτών του της Τρίτης Ηλικίας για τη λειτουργία ΚΑΠΗ στα Κουνέλια, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η ανασύνταξη του συμβουλευτικού σταθμού «ΕΡΕΙΣΜΑ», στη κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης  εξωστρεφούς δράσης με ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών του.

 

Το «ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» όπου στη βάση της εθελοντικής προσφοράς εργασίας θα παρέχεται σίτιση και συμπαράσταση σε άπορους ανθρώπους και οικογένειες της περιοχής, αποτελεί μια συντεταγμένη κοινωνική δράση, η υλοποίηση της οποίας αποτελεί δομική λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, η συνεργασία δε με την Εκκλησία θα μεγιστοποιήσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα μας περιέγραψε ο κ. Ηρακλής Δρούλιας.

 

Σε κεντρική θέση , στο γενικότερο σχεδιασμό του βρίσκεται η αναδόμηση όλων των ΚΑΠΗ με νέα προγράμματα και υπηρεσίες, όπως η εργοθεραπεία αλλά και η κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών , όπως οικιακή βοήθεια, φυσικοθεραπεία κλπ,  στα ανήμπορα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

Ο κ. Δρούλιας διατύπωσε για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του για μείωση των δημοτικών τελών, ενώ ομάδα συνεργατών του επεξεργάζεται σχέδιο για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα επιδοτούν εξολοκλήρου τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

 

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που μαζί με το τοπικό εθελοντικό κίνημα , αφενός να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες , αφετέρου να ενισχύσουμε τις προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη της κοινωνικής μας συνοχής. Θέλουμε το Χαϊδάρι να αναδειχθεί σε πόλη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης» , τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηρακλής Δρούλιας.

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved