z
Νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γήπεδο μπάσκετ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-27 12:15:00

Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου θα ξαφνιαστούν ευχάριστα όταν περάσουν την πόρτα του σχολείου τους την ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση επί της οδού Κομνηνών στο Δαφνί, κτίσθηκε το 1981 και μόλις το 2013 απέκτησε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μετά από την καθοριστική παρέμβαση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Η πορεία αυτής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ήταν αντίστοιχη με …το γιοφύρι της Άρτας.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υπέγραψε το 2002 προγραμματική σύμβαση με την ΟΣΚ ΑΕ, ενώ το 2003 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου.

Στη συνέχεια, υπήρξαν πολλά διοικητικά προβλήματα καθώς και 6ετής καθυστέρηση στην έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου, και τελικά το 2012 ο Δήμος Χαϊδαρίου προχώρησε στη διάλυση της εργολαβίας.

Από εκείνο το σημείο ανέλαβε η ΟΣΚ ΑΕ και το έργο ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για πολλά χρόνια μία περίφραξη από λαμαρίνα χώριζε την αυλή του σχολείου και έκρυβε το μισοτελειωμένο κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Από το φετινό Σεπτέμβριο όμως οι περίπου 150 μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και οι 50 μαθητές του 11ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου θα απολαμβάνουν τη νέα αίθουσα των 200 τετραγωνικών, τόσο για τις εκδηλώσεις του σχολείου όσο και για τη γυμναστική.

Στην αίθουσα τοποθετήθηκε δάπεδο με γραμμογράφηση και στύλοι, ώστε να μπορούν οι μικροί μαθητές να παίξουν mini volley.

Η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διαθέτει σκηνή 25 τ.μ. και μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός ωρών διδασκαλίας από την τοπική κοινωνία.

Μετά από αίτημα του διευθυντή του σχολείου και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου, η ΟΣΚ ΑΕ προχώρησε και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε λαχανόκηπο, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου για εκπαιδευτικούς λόγους.

Παράλληλα διαμορφώθηκε γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου έχει επίσης ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την αναβάθμιση Δημοτικών Σχολείων στη Δυτική Αθήνα.

«Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια δόθηκε λύση σε ένα έργο το οποίο είχε μείνει ημιτελές και αποτελούσε αγκάθι για την τοπική κοινωνία, η οποία θα έχει πλέον την πιο σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων του Χαϊδαρίου» δήλωσε ο Ηρακλής Δρούλιας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved