z
Χαϊδάρι: Θεατρική Παράσταση «ΚΑΤΖΟΥΡΜΠΟΣ»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-09-16 13:30:00

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σας προσκαλεί στην κωμική Θεατρική Παράσταση

«ΚΑΤΖΟΥΡΜΠΟΣ» του Γεωργίου Χορτάτζη

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 8:30 μ.μ.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Λίγα λόγια για το Εργο:

Το σπάνιο αυτό έργο, κειμήλιο λεκτικό και ηθογραφικό, ενός μεγάλου τροβαδούρου, του Γεωργίου Χορτάτζη, που μας έχει κληροδοτήσει κι άλλα αριστουργήματα της κρητικής λογοτεχνίας όπως την ΕΡΩΦΙΛΗ και την ΠΑΝΩΡΙΑ, γράφτηκε ήδη στα 1600 στην Κρήτη.

 

Είναι η πρώτη χρονολογικά κωμωδία της Κρητικής λογοτεχνίας.

 

Μια τρελή κωμωδία που σατιρίζει τα ήθη της εποχής εκείνης, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε, και στηλιτεύει τη διαφθορά της αστικής κοινωνίας και τις ανέντιμες αγοραπωλησίες της εποχής, που συχνά συμπεριελάμβαναν ζωντανές υπάρξεις.

 

Το έργο είναι γραμμένο σε εύληπτη κρητική διάλεκτο, είναι έμμετρο και ομοιοκατάληκτο και κυρίως πάρα πολύ αστείο, παρά την άκρως δηκτική του χροιά.

 

Διαδραματίζεται στο Κάστρο (Ηράκλειο Κρήτης),   στη διάρκεια μιας ημέρας, από νωρίς το πρωί έως το βράδυ, σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική και βαθιά διεφθαρμένη, παρά τη χρονική συνύπαρξή της με το βυζαντινό ήθος.

 

Ένας πλούσιος γέροντας, πληρώνει πολλά χρήματα για να αποκτήσει ως ερωμένη, με τη συναίνεση της μητριάς της, μια ανήλικη μικρή, που μένει δίπλα στο σπίτι του, αυτή όμως αποδεικνύεται πως είναι η χαμένη του κόρη. Στη διάρκεια των παντρολογημάτων ξετυλίγεται το νήμα των σχέσεων ,οι αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες του έργου κερδίζουν το ενδιαφέρον μας και σκορπούν άφθονο γέλιο και προβληματισμό για τις απροσδόκητες ομοιότητες με τη σημερινή κοινωνία.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΚερασία Σαμαρά

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Θανάσης Παναγιώτου

Μ ΟΥΣΙΚΗ Γιώργος Αντωνόπουλος

ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝΚερασία Σαμαρά

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΤώνια Αποστόλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ Γιώργος Μπούχρας

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ηρακλής Λογοθέτης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Κερασία Σαμαρά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΘΕΣΙΣ

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κερασία Σαμαρά, Βασιλική Δέλιου ,Σταύρος Μαρκάλας,Τώνια Αποστόλου και η ομάδα ΈΑΡ (Γιώργος Αντωνόπουλος, Μάριος Μαριόλος, Στέφανος Αλεξόπουλος, Λεωνίδας Ζέης, Μάρω Τσιμπλιαρά, Αναστασία Ζαντή, Γιάννης Τζέμης, Υρώ Αντωνιάδη).

 

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved