z
Χαϊδάρι: «Κάτω τα χέρια από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου!»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-04-21 15:00:00

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου:

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Την ίδια στιγμή, προχωράει και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με απαράδεκτες αποφάσεις των διοικήσεών τους, που θέτουν σε κίνδυνο τα λεφτά που με αίμα και ιδρώτα έχουν δώσει για χρόνια οι εργαζόμενοι.

 

Η «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση κάνει αυτό που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει μέχρι σήμερα, να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων, που είναι ήδη ελάχιστα για την κάλυψη των αναγκών μας και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Η συγκυβέρνηση μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, εξαιρώντας τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών μας υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Ανατρέπει με αυτόν τον τρόπο τον προγραμματισμό των Δήμων, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός, ενώ θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών μας, ακόμα και της μισθοδοσίας των εργαζόμενων του Δήμου.

 

Αλήθεια πως θα μπορέσουμε χωρίς χρήματα να αγοράσουμε καύσιμα για τα απορριμματοφόρα μας, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς μας σταθμούς, να προμηθευτούμε αναλώσιμα για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών; Αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης του λαού μας, γι’ αυτό και θα μας βρουν απέναντί τους.

 

Καλούμε το σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους εργαζόμενους και το λαό του Χαϊδαρίου, να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved