z
Χαϊδάρι: Αλήθειες και ψέματα για την υπηρεσία καθαριότητας
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-30 12:35:00

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί ο βομβαρδισμός κατευθυνόμενων ειδήσεων από τα ΜΜΕ σχετικά με την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα των δημοτικών υπαλλήλων. Ο στόχος είναι προφανής: Απαξίωση του δημόσιου τομέα, διάλυση δομών κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η παραχώρηση αυτών σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαϊδαρίου, για όλα τα παραπάνω, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εξαιρώντας από αυτές, τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για την πραγματική κατάσταση των υποδομών και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμου μας.

Με βάση τον προγραμματισμό της υπηρεσίας για να καλυφθούν οριακά οι ανάγκες της: καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, μια φορά ανά δρόμο, χρειάζεται:

1. Η κίνηση 7 απορριμματοφόρων οχημάτων, 2 οχημάτων ανακύκλωσης, 1 πλυντήριο καθαρισμού κάδων, 1 Σκούπα, 1 φορτωτής με 2 ανοικτά οχήματα αδρανών υλικών, 3 ανοικτά οχήματα για ογκώδη απορρίμματα. Για την κίνηση των παραπάνω οχημάτων χρειάζεται πλήρωμα 3 μελών (1 οδηγός και 2 εργάτες).

2. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πέραν του κανονικού του ωραρίου και της 5νθήμερης εργασίας τους, πρέπει να εργαστούν στο πρόγραμμα περισυλλογής απορριμμάτων κάθε Σάββατο, εξυπηρετώντας τα 4 Νοσοκομεία της πόλης μας.

3. Επίσης στο πρόγραμμα αποκομιδής 1 λαϊκής αγοράς την Πέμπτη και 4 λαϊκών αγορών το Σάββατο. Για όλες δε τις υπερωριακές ώρες εργασίας, Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, έχουν μήνες να πληρωθούν

Για την κάλυψη των παραπάνω, οριακής, λειτουργίας της υπηρεσίας, χρειάζονται 25 οδηγοί - υπάρχουν 18, 32 εργάτες καθαριότητας – υπάρχουν 19, 27 οδοκαθαριστές - υπάρχουν 8. Επιπλέον η προμήθεια υλικών προστασίας και υγιεινής των εργαζόμενων στον τομέα αυτό γίνεται κάθε 2 ή 3 χρόνια σε βάρος της ασφάλειάς τους.

Αντί λοιπόν να επανδρωθεί και να στελεχωθεί κατάλληλα αυτή η υπηρεσία, που αποδυναμώνεται λόγω των αναμενόμενων συνταξιοδοτήσεων, σήμερα μπαίνει και το ζήτημα των απολύσεων. Έτσι απαξιώνεται και οδηγείται σε ιδιώτες.

Να επισημάνουμε δε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για την καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας (που αριθμεί 65.000 κατοίκους και είναι ένας από τους μεγαλύτερους, σε έκταση, δήμους της χώρας,) είναι περίπου 6.000.000 €.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ποσά που δαπανούν μεγάλα ιδρύματα που έχουν αναθέσει την αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων (όχι απορριμμάτων) και τον καθαρισμό των χώρων τους σε ιδιώτες:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο 7.000.000 €, Ευαγγελισμός 4.000.000 €, Αττικό νοσοκομείο 3.000.000€ το χρόνο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μεγάλες εταιρείες είναι ήδη έτοιμες με 4 εργοστάσια επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, να αναλάβουν τον τομέα καθαριότητας των Δήμων και σήμερα λυσσομανούν για την υλοποίηση του έργου. Κι αυτό, γιατί το κέρδος από τα σκουπίδια είναι μεγάλο.

Για εμάς, τους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου, που είμαστε κομμάτι του Χαϊδαριώτικου λαού, ένα είναι καθαρό. Η παραχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των δημοτικών τελών και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του δημότη.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΔΟΜΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved